Dylan Groenewegen na sublieme sprint koning van Kuurne

Kuurne-Brussel-Kuurne, de tweede en laatste wedstrijd in het traditionele Belgische openingsweekend is een kolfje naar de hand van Dylan Groenewegen gebleken.

Dylan Groenewegen
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Op de Oude Kwaremont gooiden renners van Greg van Avermaet (BMC), Yves Lampaert (Quick-Step Floors), Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac p/b Drapac), Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) en Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) de knupper in het hoenderhok. Op Nokereberg, de helling die het einde van de heuvelzone markeerde, demonstreerde laatstgenoemde nogmaals. Hij kreeg Daniel Oss (Bora-Hansgrohe) met zich mee.

Getweeën zette ze koers richting aankomstplaats Kuurne. Na een lekke band van Oss was de sterke Stuyven op zichzelf aangewezen. Een herhaling van zijn nummer van twee jaar geleden zat er dit keer niet in. Op veertien kilometer van het einde was hij eraan voor de moeite.

In de laatste lokale ronde van de semiklassieker reed Julien Duval (AG2R La Mondiale) samen met de Belgen Julien Vermote (Dimension Data) en Loïc Vliegen (BMC) vooruit. De drie werkten tot onder de rode vod goed samen, maar het peloton was niet ver. Vermote probeerde de meute nog te verrassen met een ultieme versnelling, maar zo'n vaart liep het niet. Op honderd meter van de streep was zijn verhaal uit.

Arnaud Démare zette zijn sprint al vroeg in en vanuit het wiel van de man van FDJ ging Dylan Groenewegen erop en erover. Met enkele fietslengtes voorsprong haalde hij het voor Démare en Sonny Colbrelli. Pim Ligthart werd nog vierde. Voor de Amsterdamse sprinter van LottoNL-Jumbo was het zijn vierde overwinning van het wielerseizoen. Eerder won hij al een etappe in de Dubai Tour en twee ritten in de Volta ao Algarve.