Kristoff voor het derde jaar op rij de snelste in Matrah Corniche

Alexander Kristoff heeft in de slotrit van de Ronde van Oman zijn eerste overwinning voor zijn nieuwe werkgever UAE Team Emirates weten te boeken. De snelle Noor sloeg toe in de massasprint.

Alexander Kristoff
  • UAE Team Emirates UAE Team Emirates
  • Alexander Kristoff Alexander Kristoff

In de laatste etappe bleef Rémi Cavagna (Quick-Step Floors) als laatste over van een vroege vlucht, waarin onder meer Pim Ligthart (Roompot - Nederlandse Loterij) acte de presence gaf. De Fransman probeerde het peloton een loer te draaien, maar hij werd in de laatste plaatselijke omloop gegrepen. In Matrah Corniche moest en zou er worden gesprint om de laatste zegebloemen. 

En in die sprint wist Europees kampioen Alexander Kristoff het te halen voor Bryan Coquard en Giacomo Nizzolo. Hij tekende daarmee voor zijn derde overwinning op rij in de Omaanse kustplaats. "Ik houd van deze aankomst en het was een belangrijk doel voor me. Ik ben blij dat ik voor het eerst voor mijn nieuwe ploeg heb kunnen winnen", meldde Kristoff na afloop van de rit.

??@Kristoff87 of ??@TeamUAEAbuDhabi wins stage 6 of ??@tourofoman #TOO2018 pic.twitter.com/aN9ucb0ZOU — World Cycling Stats (@wcstats) 18 februari 2018

De eindoverwinning ging zoals verwacht naar Alexey Lutsenko. De Astana-man die gisteren de macht greep in de koninginnenrit kwam in de 135,5 kilometer lange afsluiter niet in de problemen.