Dit is de nieuwe finale van de Amstel Gold Race

De finale van de Amstel Gold Race gaat wederom op de schop. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Amstel Gold Race

De beklimmingen in de finalelus (Geulhemmerberg en Bemelerberg) blijven dezelfde, maar er wordt in de laatste kilometer gekozen voor smallere wegen. Na de Geulhemmerberg volgt niet meer de brede afdaling via de Rasberg naar Maastricht. Dit jaar gaat het peloton naar beneden via de parallel gelegen Kuitenbergweg richting de Maastrichtse wijk Amby afdalen. Eenmaal beneden zullen de renners ook een wat andere route volgen.

Na de Bemelerberg gaat het via de Franse Steeg richting Terblijt. Via de de Rijnsbergerweg en de Sibberweg komt de karavaan vervolgens op de Rijksweg terecht voor de laatste kilometer. Een bewuste keuze volgens koersdirecteur Leo van Vliet: "Met deze wijziging zoeken we de smallere wegen op, wat de controle door het peloton bemoeilijkt."

"In 2017 hebben we gezien dat we door een simpele aanpassing een attractievere wedstrijd hebben gekregen", vervolgt Van Vliet. "Met deze nieuwe wijziging moeten de kanshebbers op de overwinning zich ruim voor dat de finale begint goed positioneren of al ten aanval zijn getrokken." 

De Limburgse eendagsklassieker wordt dit jaar op zondag 15 april verreden. Vorig jaar won Anna van der Breggen de vrouwenwedstrijd. Philippe Gilbert zegevierde voor de vierde keer in de mannenkoers.