Mathieu van der Poel klaar voor titanenstrijd met Wout van Aert

Ook in de laatste wereldbekerveldrit van het seizoen bleven de verhoudingen intact. Een week voor het WK in Valkenburg was het Mathieu van der Poel op één. En even later kwam Wout van Aert als tweede over de streep.

Mathieu van der Poel
  • Wout van Aert Wout van Aert

Ondanks dat het voor het publiek misschien zo leek ging het zeker niet vanzelf bij Van der Poel. "Ik heb de voorbije week hard getraind en het gevoel was dan ook niet top vandaag", laat hij na de koers weten op de site van zijn ploeg Corendon-Circus. "Ik had vrij snel vijftien seconden, maar ik ben wel gas blijven geven. Op het einde versnelde Wout nog, dus heb ik ook nog een tandje bijgestoken."

Het leverde hem uiteindelijk de gang naar het hoogste treetje van het erepodium op. Ondanks dat Van Aert hem de zege niet cadeau deed was het wel voor de 26ste keer raak dit veldritseizoen. Daarom is het niet meer dan logisch dat hij komende zondag als topfavoriet vertrekt. "Voor het WK zit ik helemaal op schema", geeft hij zelf ook toe.

In gesprek met NOS gaf MvdP aan dat hij verwacht dat er volgende week een nieuw duel komt met zijn eeuwige rivaal: "Ik verwacht Van Aert daar op zijn sterkst. Hij kan goed naar een WK toe leven."

Van Aert kende een mindere start, maar werd toch 'gewoon' tweede.

En Wout van Aert? De kopman van Crelan-Charles, die in Valkenburg zijn abonnement op de wereldtitel wil verlengen, is dezelfde mening toegedaan. In Hoogerheide startte hij slecht, maar in de rest van de cross hield hij gelijke tred met Van der Poel. "Met dit resultaat, waarbij ik toch wat dichter bij Mathieu kom dan vorige week ben ik echt tevreden", meldde de Belg in gesprek met Sporza.

"In de finale voelde ik me sterker en lukten de versnellingen beter. Ik was alleen met het WK bezig, dus dit was een onverhoopte goede uitslag", sloot de 23-jarige Van Aert positief af. Komende zondag 4 februari zullen we even na de klok van vier uur weten wie de regenboogtrui mag aantrekken.