Superieure Mathieu van der Poel snelt naar dag- en eindzege

Mathieu van der Poel is na de voorlaatste wereldbekerwedstrijd in het Nommay al zeker van eindwinst in het prestigieuze regelmatigheidsklassement. In het oosten van Frankrijk soleerde de kopman van Corendon-Circus naar zijn 25ste seizoenszege.

Mathieu van der Poel Nommay

Mathieu van der Poel verloor tijdens de openingsomloop kortstondig het contact met de kop van de koers vanwege een curieus moment in de materiaalpost. De Nederlander reed zijn crew voorbij en moest zodoende een stukje teruglopen om alsnog een verse fiets in ontvangst te nemen. Van der Poel was genoopt tot achtervolgen, maar hij keerde in de tweede ronde terug aan het front.

Vervolgens liet hij de rest van het pak zijn hielen zien. Wout van Aert kon nog even weerstand bieden, maar ook de wereldkampioen in dienst van Crelan-Charles moest de zegekoning van het veldritseizoen na een goede twintig minuten laten gaan. En daarmee was de cross de facto gereden. MvdP bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en kon in de laatste ronde al een feestje vieren.

"Het parkoers was lastig en glad vandaag, maar daar houd ik wel van", liet de laureaat in het flashinterview na de finish optekenen. "Na het foutje in het begin van de race kon ik het gat snel weer dichten. Vervolgens bleek mijn eigen tempo genoeg om te hier winnen", besloot Van der Poel, die op het podium werd gefeliciteerd door Raymond Poulidor, zijn illustere grootvader.

Volgend weekend trekt het veldritcircus naar Hoogerheide voor de negende en laatste wereldbekermanche van het seizoen. Van der Poel zou daar voor de zevende keer dit seizoen een wereldbeker kunnen winnen.

Poupou feliciteert zijn kleinzoon.

Top tien wereldbeker Nommay

1. Mathieu van der Poel

2. Wout van Aert

3. Toon Aerts

4. Tim Merlier

5. Michael Vanthourenhout

6. Laurens Sweeck

7. Michael Boros

8. David van der Poel

9. Steve Chainel

10. Kevin Pauwels

Stand wereldbeker veldrijden

1. Mathieu van der Poel (Nederland) - 615 punten

2. Wout van Aert (België) - 515

3. Toon Aerts (België) - 445

4. Michael Vanthourenhout (België) - 409

5. Laurens Sweeck (België) - 406

6. Corné van Kessel (Nederland) - 389

7. Kevin Pauwels (België) - 382

8. Tim Merlier (België) - 358

9. Daan Soete (België) - 357

10. Lars van der Haar (Nederland) - 351