Van der Poel na vierde nationale titel: 'Goede gevoel meenemen naar WK'

Mathieu van der Poel kende weer eens geen gelijke op het Nederlands kampioenschap veldrijden. In Surhuisterveen reed hij de tegenstand op meer dan een minuut.

Van der Poel

Een resultaat naar behoren dus voor de veelvraat in het veld. "Dat voelde wel goed", vertelde MvdP na afloop voor de camera's van de NOS. "En dat vind ik het belangrijkste in een cross: mijn gevoel. Ik ben goed terug gekomen van ons trainingskamp in Spanje, daar ben ik blij om."

In de tweede ronde ging Van der Poel er vandoor, nadat hij zag dat oudere broer David werd bijgehaald door Lars van der Haar en Corné van Kessel van Telenet Fidea Lions. "Ik had wat problemen bij de start. Ik schoot uit mijn pedaal en daarna viel mijn ketting eraf. Ik kwam snel terug naar de kop en toen voelde ik al dat ik een goede dag had", beschreef de Europees kampioen en nu viervoudig nationaal kampioen in het veld de cross in Surhuisterveen.

"Ik had vooraf al gezegd dat het een lastig parkoers was en dan kun je rustig blijven, want dan komt de beste vanzelf bovendrijven", ging Van der Poel verder. "Het was vooral een beetje tegen mezelf crossen en geen fouten maken." En nu: het wereldkampioenschap veldrijden - met nog twee Wereldbeker-crossen daartussen. "Ik probeer gezond te blijven en dan moet het grootste nog komen: het WK in Valkenburg."