Van der Poel gaat ook in 2018 door met winnen

Mathieu van der Poel ging op Nieuwjaarsdag van 2018 door waar hij in 2017 zo'n specialist in was: winnen. In de GP Sven Nys in Baal was er niets te doen aan de Nederlander voor zijn nieuwe ploegnaam Corendon-Circus.

Van der Poel

Het modderige parkoers op de Balenberg was spek naar de bek van de toppers, want zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel keek uit naar de eerste cross van '18. 

Van Aert liet dat in het eerste gedeelte van de wedstrijd goed zien. De wereldkampioen nam vaak het initiatief om de Europees kampioen van zich af te schudden, maar het lukte Van Aert niet. De eerste poging van Van der Poel was wel raak: hij wist meteen zijn concurrent uit het wiel te rijden.

In het tweede gedeelte van de cross liep MvdP op zijn gloednieuwe Canyon enkel maar verder uit, waarna de eerste zege van 2018 alweer een feit was op 1 januari. Van Aert ging bij de laatste passage over de balken onderuit en bezeerde zich aan de linkerarm. Toch werd hij tweede. Achter hem fietste Corné van Kessel naar de derde stek.