Onderzoeken rugprobleem Pauwels wijzen niets uit

Kevin Pauwels kent nog niet zijn beste veldrijdseizoen. Dat heeft mede te maken met de suprematie van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert, maar ook door problemen aan zijn rug. Afgelopen week onderging hij enkele onderzoeken. Daar kwam echter niets uit.

Kevin Pauwels
  • Wout van Aert Wout van Aert

Altijd al was de rug van Pauwels zijn zwakke plek, maar dit jaar ondervindt hij extra veel hinder aan zijn onderrug. Tijdens de cross kampt hij met krampen in zijn onderrug, waardoor hij tijdens de wedstrijd moet corrigeren. Logischerwijs kost hem dat veel energie en kracht, waardoor de veldrijder van Marlux-Napoleon Games niet het beste van zichzelf kan laten zien.

In het universitair ziekenhuis Jette werd Pauwels onderzocht, maar daar is geen verhelderend antwoord uit komen rollen. “Tijdens een MRI-scan van de lumbale wervelzuil werd geen hernia of discusprobleem gevonden bij Kevin”, zo vertelt teamdokter Frank De Winter. “Een angio-CT van de onderste ledematen bracht geen problemen met de bloedvaten aan het licht. De volgende stap nu is een compleet neurologisch onderzoek dat moet uitwijzen of er geen geleidingsprobleem is van de zenuwbanen.”