Michelton-Scott verdeelt klassementstroeven over grote rondes

De kopmannen van Michelton-Scott, de opvolger van het huidige Orica-Scott, weten waar ze aan toe zijn. Simon Yates, Adam Yates en Esteban Chaves worden verdeeld over de Tour, Giro en Vuelta.

Esteban Chaves
  • Esteban Chaves Esteban Chaves
  • Adam Yates Adam Yates
  • Simon Yates Simon Yates

Adam Yates, in 2016 vierde in het eindklassement van de Tour en winnaar van de witte trui, gaat als enige klassementsrenner proberen hoge ogen te gooien in de Ronde van Frankrijk. De 25-jarige Brit kijkt uit naar zijn terugkeer in La Grande Boucle: "De aanpak van vorig jaar (toen Yates de Giro en de Vuelta reed, red.) was een mooi experiment. De ervaring in die races zal me verder helpen in de Tour de France. Het voelt goed om daar weer aan de start te staan."

In de Tour is Yates niet het enige speerpunt van de Australische wielerploeg. Er wordt met Caleb Ewan ook gemikt op dagsuccessen.

Simon Yates naar Giro

Simon Yates, wordt samen met de Colombiaanse klimgeit Esteban Chaves uitgespeeld in zowel de Giro d'Italia als de Vuelta a España. De vijf minuten oudere tweelingbroer van Adam maakt zijn debuut in de Italiaanse rittenkoers. "Ik heb er zin in", geeft Yates aan. "Ik zou de Giro eigenlijk vorig jaar al rijden, maar toen werd mijn programma op het laatste moment omgegooid." In de Tour de France reed hij vervolgens naar de zevende plaats in het klassement. Ook volgde hij Adam op als winnaar van het jongerenklassement.

"De Giro heeft altijd een zwaar parkoers en volgend jaar is dat zeker niet anders", vervolgt Yates. Naast de Giro zal hij ook in de Ronde van Spanje uitkomen. "Ik bewaar goede herinneringen aan de Vuelta en hoop er ook volgend jaar succes te kunnen vieren. Daarnaast is het een ideale voorbereidingskoers op het wereldkampioenschap."

De twee broertjes rijden komend seizoen geen grote ronde samen.

Chaves gemotiveerd

Simon Yates zal tijdens de Giro en de Vuelta Esteban Chaves aan zijn zijde hebben. De Colombiaan kende een lastig seizoen vanwege een slepende knieblessure en het overlijden van een goede vriendin tijdens de Tour de France. Tot overmaat van ramp brak hij aan het einde van het seizoen zijn schouderblad bij een valpartij in de Ronde van Emilië. 

Het is een schril contrast met wielerseizoen 2016, waarin Chaves tweede werd in de Giro en de Ronde van Lombardije wist te winnen. "Alles ging toen goed. 2017 was een heel zwaar jaar voor mij, maar ik heb er ook veel van geleerd. Het zorgt ervoor dat je met beide benen op de grond blijft. Al met al ben ik zeer gemotiveerd voor komend jaar."

Sportief directeur Matt White ziet kansen voor de berggeit uit Bogotá. "Het geringe aantal tijdritkilometers is gunstig voor hem. Daarnaast zijn rit 18 en 19 bijzonder zwaar. We hadden liever nog wat meer Dolomieten-ritten op hoogte gehad, maar desondanks hebben we er alle vertrouwen in dat Chaves mee kan doen voor eindwinst."