Davide Rebellin (46) weet van geen ophouden en tekent bij continentale ploeg

De profcarrière van Davide Rebellin begon in 1992. Maar de intussen 46-jarige Italiaan is het wielrennen nog lang niet zat. Hij tekende voor volgend seizoen een contract bij het Belgische Natura4ever - Sovac.

Davide Rebellin

Rebellin had aanvankelijk zijn diensten aangeboden aan het procontinentale Vital Concept, maar ploegmanager Jérôme Pineau gaf volgens Ouest-France aan daar geen trek in te hebben. Natura4ever - Sovac benaderde de Italiaan vervolgens met succes.

In zijn carrière reed Rebellin onder meer voor Française des Jeux, Liquigas, Gerolsteiner en CCC Sprandi Polkowice. Hij heeft vele grote koersen op zijn palmares staan, waaronder het Ardense drieluik. In de Olympische wegrit van 2008 won hij het zilver, maar hij raakte deze medaille later kwijt vanwege een positieve plas. Na een schorsing van twee jaar maakte hij in 2011 zijn rentree in het profpeloton.  

Ook afgelopen seizoen mocht Rebellin nog juichen. Voor zijn ploeg Kuwait-Cartucho.es won hij een rit en het eindklassement van de Ronde van Banyuwangi Ijen. Daarnaast was hij de beste in de vijfde rit van de Ronde van Iran.

Rebellin krijgt in zijn nieuwe ploeg gezelschap van onder meer Gaetan Bille, Robin Stenuit en Youcef Reguigui, de Algerijns kampioen die afgelopen seizoen nog voor Dimension Data reed.