Van Aert schopt herrie in eigen ploeg

Wout van Aert schopt om zich heen. De crosswinter verloopt voorlopig nog niet zoals helemaal was uitgestippeld, maar de wereldkampioen veldrijden weet de oorzaak: de Felt-fietsen zijn te traag.

Van Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Dat meldt Het Nieuwsblad. Van Aert zou zijn ongenoegen hebben geuit richting ploegmanager van Vérandas Willems-Crélan Nick Nuyens. Die nam zelf contact op met de redactie van de Vlaamse krant, omdat deze zou hebben gemeld dat zijn renner de overstap zou gaan maken naar Lotto Soudal. Dit was niet waar, volgens Nuyens.

Tijdens het trainingskamp dat Van Aert in Lucca belegde, zou de wereldkampioen Nuyens hebben gemaild. De fietsen van Felt zouden te traag zijn, de mensen zouden tijdens de cross niet op de juiste plaats staan en er waren nog wat punten van kritiek. De renners van Vérandas Willems-Crélan zouden afgelopen voorjaar met crosskaders hun koersen hebben gereden.

Dat leidde tot wrevel binnen de ploeg. "Ik ben inderdaad niet honderd procent gelukkig met de ploeg", liet Van Aert Het Nieuwsblad weten. "Wout heeft dat nooit zo stellig tegen mij gezegd", reageerde Nuyens op zijn beurt.