Van der Poel: 'Geen last van knieblessure gehad'

In het Deense Bogense schreef Mathieu van der Poel ook de vierde wereldbekermanche in de cyclocross op zijn naam. Dat terwijl het eerst nog allerminst zeker was of de Europees kampioen wel zou starten.

Van der Poel

Vorige week tijdens de Superprestige-cross in Asper-Gavere had Van der Poel namelijk een knieblessure opgelopen. Donderdag kreeg de veelvraat groen licht en na de cross in Denemarken bleek dat Matje eigenlijk niet eens zoveel last van zijn eerdere blessure had.

"Gelukkig niet, ondanks dat ik geen perfecte week had", vertelde Van der Poel na zijn zege. "Maar ik merkte de afgelopen dagen al dat ik er weinig last van zou hebben. Gister viel ik nog tijdens een training, toen werd de knie nog even gevoelig. Maar daar had ik wat geluk mee."

En dus nog een veldrit erbij op het uitpuilende palmares van de 22-jarige. "Vier crossen achter elkaar winnen in de Wereldbeker is natuurlijk erg mooi", blikte MvdP terug op de cross in Bogense. "Ik had even nodig om mijn ritme te vinden en om het parkoers goed in te schatten. Plus dat vanaf het begin de zon laag stond. Dat was in sommige bochten verraderlijk. Uiteindelijk werd het een mooie overwinning." De volgende cross is aankomende zaterdag in het Duitse Zeven.