Superieure Mathieu van der Poel blijft ongeslagen in wereldbeker

Na vier van de negen wereldbekerveldritten is Mathieu van der Poel nog altijd niet geklopt. In het Deense Bogense soleerde de Nederlander naar een veertiende seizoenszege.

Mathieu van der Poel

Het was Lars van der Haar die als eerste het veld in dook. Niet veel later nam Mathieu van der Poel de leiding over. Een foutje van de Europees kampioen in een steile afdaling zorgde ervoor dat hij samen met Van der Haar, Wout van Aert en Toon Aerts het einde van de eerste ronde bereikte.

Aerts toonde zich in de openingsfase de meest strijdlustigste. Hij viel ettelijke malen aan, maar werd steeds teruggehaald door Van der Poel, die ogenschijnlijk geen last meer van zijn knie had. De twee andere crossers konden niet mee in het geweld van de Nederlands-Belgische tandem. 

Het kopduo maakte net niet het eerste half uur vol. In de vijfde van negen omlopen rondom het Deense kustplaatsje nam Van der Poel afscheid van zijn collega. Al snel liep het verschil op naar een geruststellende voorsprong voor de regerend Nederlands en Europees kampioen. Na negen rondes door het Deense land had Van der Poel alle tijd om high fives uit te delen en de handen in de lucht te steken.

Interessanter was de strijd om de tweede plaats in de daguitslag. Die ging tussen Aerts en Van Aert. Laatstgenoemde was uiteindelijk de snelste in het sprintje tussen de twee.

Van der Poel blijft logischerwijs ook leider in de strijd om de wereldbeker.

Top tien wereldbeker Bogense

1. Mathieu van der Poel

2. Wout van Aert

3. Toon Aerts

4. Lars van der Haar

5. Tim Merlier

6. Corné van Kessel

7. Laurens Sweeck

8. Quinten Hermans

9. Michael Vanthourenhout

10. Kevin Pauwels