Giro 2018 telt 44 tijdritkilometers

De Ronde van Italië van 2018 telt 'slechts' 44 kilometer aan tijdritten. Dat vertelt koersdirecteur Mauro Vegni aan de Franse sportjournalist Clément Guillou van Le Monde. Die 44 kilometer worden verdeeld over twee chrono's.

Tom Dumoulin

''Ik teken geen Giro uit op maat van één renner'', zo verklaart Vegni zijn keuze. Daarmee verwijst hij naar Tom Dumoulin, die zijn keuze tussen Giro en Tour laat afhangen van het aantal tijdritkilometers. De Ronde van Frankrijk telt 66 kilometer aan tijdrit, echter wordt de helft daarvan (35 kilometer) in de vorm van een ploegentijdrit in Bretagne verreden. Op de voorlaatste etappe staat er in Frans Baskenland een sterk glooiende tijdrit van 31 kilometer op het programma.

Tien van de 44 tijdritkilometers zijn al bekendgemaakt. Die worden verreden in de Israelische stad Jeruzalem, alwaar de Grande Partenza plaatsvindt. De geruchten gaan dat de andere tijdrit, van 34 kilometer, rondom Rovereto in Noord-Italië wordt gehouden. Deze zal in het teken staan van de Eerste Wereldoorlog. 

Naar verwachting maakt Dumoulin pas na de officiële parkoerspresentatie van de Giro pas bekend in welke grote ronde hij zal starten.