'Drie loodzware beklimmingen in Vuelta 2018-parkoers'

De loodzware beklimmingen Les Praeres de Nava, La Covatilla en La Camperona maken volgend jaar deel uit van het Vueltaparkoers. Dat melden de Spaanse kranten AS en El Comercio. Ook Lagos de Covadonga zou terugkeren in het etappeschema.

La Camperona

Volgens El Comercio heeft koersdirecteur Javier Guillén afgelopen week een bezoek gebracht aan de Noord-Spaanse regio Asturië. Daar heeft hij meerdere mogelijke slotklimmen bekeken, waaronder een nieuwkomer: Les Praeres de Nava. Het koeienpaadje naar deze top ligt in de buurt van de stad Oviedo en kent percentages tot 20%. 

Het hoogteprofiel van Les Praeres de Nava.

Les Praeres is niet de enige Noord-Spaanse bekliming die genoemd wordt. Ook het bekende rechttoe-rechtaan-weggetje naar La Camperona en de langere klim van La Covatilla zijn gegadigden voor het nog te presenteren parkoers. Beide kuitenbijters hebben stijgingspercentages van diep in de dubbele cijfers. Van de oude bekende Lagos de Covadonga, soms gekroond met de bijnaam 'Spaanse Alpe d'Huez', is het al zo goed als zeker dat deze beklommen wordt in de Spaanse nationale ronde. 

Eerder werd de Monte Oiz al genoemd als debutant in de eerstvolgende Ronde van Spanje.