Helen Wyman wint titanenstrijd op Koppenberg

Helen Wyman heeft de tweede wedstrijd om de IJsboerke Ladies Trophy op haar naam geschreven. Op het parkoers op en om de Koppenberg was de Britse de allerbeste. Ze won voor Katie Compton, die leider blijft in het klassement, en Jolien Verschueren.

Helen Wyman

Na de eerste beklimming van de Koppenberg dook Helen Wyman als eerste het veld in. De meervoudig winnares van de cross kreeg de Nederlandse Geerte Hoeke mee in haar wiel. Katie Compton en Nikki Brammeier vonden ook de aansluiting in de eerste ronde. Lang zouden de vier echter niet bijeen blijven. Het waren Wyman en Compton die hun metgezellen op de Bult van Melden achterlieten.

Jolien Verschueren, winnares van de voorbije twee edities maakte in de achtervolging een sterke indruk. Zeker op de steilere stroken maakte ze veel tijd goed op het kopduo. Maud Kaptheijns, de veelvraat van het huidige seizoen, startte iets voorzichtiger. Het zware klimparkoers lag de kopvrouw van Crelan - Charles duidelijk iets minder. Ze werd uiteindelijk achtste op 2'40" van de winnares.

In het veld zette de Amerikaanse Compton haar concurrente onder druk. Maar Wyman kwam op de kasseien steeds weer terug. En op de voorlaatste passage over de Koppenberg nam de Britse zelfs tien seconden voorsprong. Het bleek de beslissing in de wedstrijd. In de slotronde kwam Compton nog wel weer aansluiten, maar het mocht niet meer baten. De 36-jarige Wyman stevende af op haar vierde overwinning in de veldritklassieker. Ze won eerder al in 2010, 2012 en 2013.

Geerte Hoeke werd uiteindelijk de beste Nederlandse. De renster van Breepark bezette uiteindelijk de zesde plaats in de daguitslag.

Compton blijft dankzij haar tweede plaats aan de leiding in het klassement om de IJsboerke Ladies Trophy. De voorsprong op haar concurrenten groeide.