HomeNieuwsEindstreep: met vandaag EK-veldrijden, Wilco Kelderman en Adam Hansen

Eindstreep: met vandaag EK-veldrijden, Wilco Kelderman en Adam Hansen

Wat gebeurde er vandaag in de wielerwereld? Lees het in De Eindstreep. Met vandaag onder andere Mathieu van der Poel, Adam Hansen en Wilco Kelderman.

EK-selectie Nederland bekendgemaakt

Bondscoach Gerben de Knegt heeft alle vertrouwen in een goede afloop in Tsjechië. "We gaan naar Tabor met een hele sterke selectie. Er zijn meerdere podiumkandidaten over de verschillende categorieën. Bij de Elite mannen is Mathieu de grote favoriet en zijn Lars van der Haar en Corné van Kessel serieuze podiumkandidaten. Bij de Elite vrouwen is Maud een van de grote namen met haar fantastische seizoenstart. Dat bewees ze afgelopen weekend nogmaals met twee overwinningen."

Mannen
Mathieu van der Poel
Lars van der Haar
Corné van Kessel
David van der Poel
Stan Godrie
Twan van den Brand

Vrouwen
Maud Kapteijns
Sophie de Boer
Lucinda Brand
Annemarie Worst
Denise Betsema
Geerte Hoeke

Kelderman: 'Ik hoop de Giro voor het klassement te rijden.'

Wilco Kelderman heeft de hoop uitgesproken om volgend seizoen kopman te zijn in de Giro d’Italia. Vervolgens zou hij graag naar Frankrijk afreizen om Tom Dumoulin te helpen in de Tour de France.

“We hebben nog niet echt gepraat over het programma, maar natuurlijk heb ik het er met Tom over gehad”, zo laat hij Cyclingnews weten. “Ik vind het erg leuk om met hem te rijden en ik denk dat we een goede combinatie zijn. We zullen zien of het de Tour of Giro wordt, maar ik denk dat het voor Tom de Tour wordt. Misschien dat ik de Giro doe en daarna de Tour, maar ik weet het nog niet. Ik zou weer graag de Giro rijden voor het algemeen klassement.”

Voor Kelderman gold het afgelopen seizoen als het jaar van zijn comeback. Na twee moeilijke jaren bij Team LottoNL-Jumbo hervond hij zijn geluk bij Team Sunweb. “Het was een geweldig jaar, het was een nieuwe start voor me. Ik voelde me goed vanaf het begin en had een uitstekende winter voordat ik top-10 reed in de Tour Down Under. Ik trainde en at goed en ging simpelweg leven als een wielrenner. De laatste jaren keek ik een stuk meer naar details, waardoor ik te perfectionistisch werd. Nu geniet ik meer van het fietsen.”

Vinokourov wil compensatie voor transfer Aru

Er is een vete ontstaan rondom de transfer van Fabio Aru van Astana naar UAE Emirates. De Italiaan vertrok relatief laat naar het team uit Abu Dhabi en daar is Astana-manager Alexandre Vinokourov niet van gediend. Hij eist een compensatie.

“We gaan compensatie van hem eisen voor de schade die hij heeft veroorzaakt, omdat we nu zonder toprenner zitten. We zijn dankbaar dat hij zolang voor ons heeft gereden, dus is het niet leuk. Maar hij heeft zijn weg gekozen”, liet Vinokourov weten aan Vesti.kz. 

“Het is nu aan de rechter, hij liet ons geen andere keuze. Hij had moeten zeggen dat hij ons wilde verlaten net na de Tour de France. We hadden ons budget kunnen gebruiken om een andere renner aan te trekken, zoals Rigoberto Uran. Daar was nog tijd voor na de Tour, maar nu was het onmogelijk om nog iemand vast te leggen.”

Reeks Adam Hansen eindigt volgend seizoen

Negentien rondes heeft Adam Hansen inmiddels achter elkaar uitgereden. Daar komt volgend seizoen, als alles goed verloopt, een twintigste bij. Na de Giro d’Italia eindigt zijn reeks hoogstwaarschijnlijk.

“Ik vind het uiteraard leuk om volgend seizoen de Giro te rijden, daarna sla ik de Tour waarschijnlijk over. Of ik rijd de Tour, maar laat de Vuelta links liggen. Ik moet eerst met de directeuren praten om te zien wat zij willen”, laat Hansen aan Cyclingnews weten. Voor Hansen is het geen probleem dat zijn reeks komend seizoen eindigt, want de afgelopen jaren reed hij telkens hetzelfde programma. “Het is mooi dat er een kleine verandering komt in mijn programma. Ik kijk ernaar uit om het volgend seizoen iets anders aan te pakken.”

Voor Hansen kan de verandering in opbouw betekenen dat hij iets meer voor eigen kansen mag gaan rijden. “Ik hoop dat het zo gaat en dat is de reden waarom ik blij ben met de verandering. Ze willen dat ik de grote rondes in een knechtenrol rijd, dus als ik de kans krijg om vaker voor eigen kans te gaan zou ik daar heel blij mee zijn.”

BewarenBewaren

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Advocaat Van der Poel na uitspraak rechter: ‘Mathieu was heel teleurgesteld, vriendin was in tranen’

Wel mag hij het land uit, wat misschien wel de grootste opluchting is na...

Mathieu van der Poel krijgt boete maar gaat in beroep

De avond voor het wereldkampioenschap had Mathieu van der Poel een goede nachtrust willen...

Twitter UCI laat zien: Ivo Oliveira heeft zijn veterstrikdiploma nog niet binnen

De meeste renners in het peloton rijden rond met het boa-systeem. Met één draai...

Pascal Eenkhoorn: ‘Ik zei op drie ronde van het einde al ‘gefeliciteerd’ tegen Evenepoel’

Eenkhoorn leek nog voor het zilver te gaan in de slotkilometer, maar hij had...

Meer zoals dit

Advocaat Van der Poel na uitspraak rechter: ‘Mathieu was heel teleurgesteld, vriendin was in tranen’

Wel mag hij het land uit, wat misschien wel de grootste opluchting is na...

Mathieu van der Poel krijgt boete maar gaat in beroep

De avond voor het wereldkampioenschap had Mathieu van der Poel een goede nachtrust willen...

Twitter UCI laat zien: Ivo Oliveira heeft zijn veterstrikdiploma nog niet binnen

De meeste renners in het peloton rijden rond met het boa-systeem. Met één draai...