Superprestige Ruddervoorde: Meesterlijke Mathieu van der Poel stelt orde op zaken

De cross van Ruddervoorde was een kolfje naar de hand van Mathieu van der Poel. De Nederlander won de vierde manche van de Superprestige en nam daarmee revanche voor zijn vierde plaats vorige week.

Mathieu van der Poel

Quinten Hermans dook als eerste het veld in. De renner van Telenet - Fidea zag toen hij omkeek de Grote Twee in zijn wiel. En Mathieu van der Poel ging de Belg nog aan het einde van de eerste ronde voorbij. In de zandstrook snelde de Nederlander voorbij Hermans. Wout van Aert kon niet mee met de versnelling en de vogel was gevlogen. 

Van Aert wist zijn achterstand op een goede tien seconden te houden, maar de wereldkampioen moest desondanks het hoofd buigen. Van der Poel moest dat trouwens ook doen. Een 'supporter' die niet op de koers lette stak zijn arm uit een raakte de Nederlander. Het bleef gelukkig bij een tik tegen de helm en de Nederlands kampioen kon zijn solo een vervolg geven. Ook de regen kon hem niet stoppen in de jacht op een volgende zege. De man van Beobank tekende alweer voor zijn elfde overwinning van het seizoen en zijn tweede van het weekend. Gisteren was hij al de beste in de Grote Prijs van Brabant te Rosmalen.

Een seconde of tien achter Van der Poel werd Crelan - Charles-kopman Van Aert tweede. Van der Haar reed zich opnieuw naar het podium. De Nederlander van Telenet - Fidea hield zijn ploegmaat Toon Aerts af in de strijd om plek drie. Dit was echter al ruim nadat Van der Poel als eerste over de streep was gekomen.

Dankzij deze overwinning heeft Van der Poel drie van de vier wedstrijden om de Superprestige gewonnen. Enkel vorige week, toen hij vierde werd in Boom, wist hij niet te winnen. In het klassement houden de twee grote tenoren elkaar in evenwicht. Van Aert en zijn eeuwige rivaal hebben 57 punten.

1. Mathieu van der Poel  

2. Wout van Aert

3. Lars van der Haar

4. Toon Aerts

5. Laurens Sweeck

6. Michael Vanthourenhout

7. Eli Iserbyt

8. Tim Merlier

9. David van der Poel

10. Kevin Pauwels