Superprestige Ruddervoorde: Magistrale Maud Kaptheijns blijft ongeslagen

Maud Kaptheijns heeft de vierde manche om de Superprestige gewonnen. In Rudderwoorde verwees ze Lucinda Brand en Sanne Cant naar de overige podiumplaatsen.

Maud Kaptheijns

Ondanks dat Kaptheijns gisteren na de cross in Rosmalen nog een bezoekje aan de dokter moest brengen om een opgelopen wond te laten hechten legde ze er direct van bij de start de pees op. Ze kreeg twee andere Nederlandse dames mee in haar wiel. Annemarie Worst (Era - Circus) en Lucinda Brand (Sunweb) waren ook op de afspraak. In de eerste zandstrook trok Brand zelfs zo hard door dat ze aan het einde van de eerste ronde alleen weg was. 

Achter de koplopers liet de wereldkampioene zien dat zij eveneens over goede benen geschikte. In de tweede omloop knalde Sanne Cant naar Brand. De tandem Kaptheijns-Worst volgden op een paar seconden en ook Ellen van Loy (Telenet - Fidea Lions) en Sophie de Boer (Breepark) waren niet veraf. Cant was hier duidelijk nog niet tevreden mee. Even later reed ze weg van haar medekoplopers. Van Worst en met name Kaptheijns en Brand was ze echter nog niet af.

Vlak voor de laatste passage door het zand nam Kaptheijns de kop over van Brand. De winnares van de drie voorgaande manches begon als eerste, maar Cant nam over. Doordat Kaptheijns kon blijven rijden kon de renster van Crelan - Charles echter als eerste aan de sprint. Net als vorige week in Boom moest de wereldkampioene zich gewonnen geven. Achter de juichende Kaptheijns, die ongeslagen bleef in de Superprestige, sleepte Brand nog de tweede plaats in de wacht.

Top tien

1. Maud Kaptheijns

2. Lucinda Brand

3. Sanne Cant

4. Annemarie Worst

5. Ellen Van Loy

6. Laura Verdonschot

7. Kim Van De Steene

8. Ceylin Del Carmen

9. Karen Verhestraeten

10. Fleur Nagengast