HomeVrouwenVan der Breggen winnares WorldTour: 'Enorm trots'

Van der Breggen winnares WorldTour: ‘Enorm trots’

Annemiek van Vleuten eindigde derde op de ranglijst.

Anna van der Breggen werd gisteren gehuldigd als winnares van de Women’s WorldTour. Dat gebeurde op het UCI-gala in China.

Na afloop van de laatste WorldTour-wedstrijd, de Tour of Guangxi, werden de winnaars van de UCI-klassementen in het zonnetje gezet.

Greg van Avermaet bijvoorbeeld, maar ook onze Anna van der Brengen. Met 1.016 punten stond ze bovenaan de lijst, al waren het ‘maar’ 27 punten meer dan Annemiek van Vleuten had. Derde werd Katarzyna Niewiadoma, op gepaste afstand.

“Ik ben erg trots op het seizoen dat ik heb gehad”, was Van der Breggen blij met haar prijs. “Ik heb geweldige wedstrijden gewonnen en ben blij dat ik op deze manier kan genieten van mijn sport.”

In april beleefde de olympisch kampioene haar topmaand van dit jaar: ze won in een week tijd de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Aleksandr Vlasov: ‘Een top 5 zou een goede uitslag zijn, maar ik hoop altijd op meer’

In de Wieler Revue-Tourspecial vertelde Vlasov over de oorlog in Oekraïne, over polarized trainen, maar...

Column | Arme, arme Mark Cavendish

Maandag maakte de Belgische ploeg haar selectie voor de Tour de France bekend. Met...

Indrukwekkende cijfers! Filippo Ganna klimt beter dan ooit

De Twitter-pagina Velofacts houdt bij wie er indrukwekkende trainingen afleggen in aanloop naar de...

Neem deze 5 dark horses mee in je Tourpooltje!

Wielerliefhebbers zijn volop bezig met het invullen van hun Tourpooltjes. Wij doen ook ons...

Meer zoals dit

Ellen van Dijk kleineert concurrentie op NK tijdrijden

Ellen van Dijk heeft zoals verwacht met overmacht het NK tijdrijden gewonnen. In Emmen was ze maar liefst een minuut sneller dan ploeggenote Shirin van Anrooij. Riejanne Markus wist Anouska Koster nipt van het brons af te houden.

Kristen Faulkner gaf topbaan op Wall Street op om profrenster te worden: ‘Ze is begonnen fietsen, omdat ze niet kon roeien in New York’

De Amerikaanse Kristen Faulkner staat aan de leiding in de Ronde van Zwitserland voor vrouwen. En haar verhaal is op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen.

Interview | Marion Rousse: ‘Met of zonder Julian, we krijgen een mooie eerste week met meer dan genoeg kansen voor een Nederlander met Frans...

Marion Rousse is koersdirectrice van de Tour de France voor vrouwen en daarnaast bekend als de vriendin van Julian Alaphilippe. In gesprek met Wieler Revue vertelde ze over de blessure van de wereldkampioen en haar grote favoriet voor de Tour de France voor vrouwen.