Fernando Gaviria sluit Tour of Guangxi af met vierde sprintzege; Tim Wellens eindwinnaar

De eindzege van Tim Wellens kwam niet meer in gevaar.

Fernando Gaviria sluit Tour of Guangxi af met vierde sprintzege; Tim Wellens eindwinnaar
  • Tim Wellens Tim Wellens
  • Fernando Gaviria Fernando Gaviria

Fernando Gaviria heeft zijn vierde ritzege in de Ronde van Guangxi binnen. De rappe Colombiaan van Quick-Step Floors wist ook de laatste rit van de Chinese WorldTour-ronde op zijn naam te schrijven. Tim Wellens kende een vrij eenvoudige dag en kon zodoende het klassement op zak steken.

De heren Jon Irisarri (Caja Rural - Seguros RGA), Meiyin Wang (Bahrain Merida) en Daniel Oss (BMC) besloten op de laatste WorldTour-koersdag van 2017 voor het peloton uit te rijden. De vroege vluchters kregen dik vier minuten op weg naar het keerpunt in Yangshou.

In de heuvelzone probeerde Andrei Grivko het gat te dichten, maar hij belandde in de chasse patate. In de kopgroep kon Irisarri in de finale niet meer mee met een aanval van Oss, waardoor twee renners nog mochten hopen op een stunt. Zover kwam het echter niet. Op vier kilometer van de streep werden ook Oss en Wang gegrepen.

De sprintvoorbereiding werd ontsierd door een massasprint, waardoor de voorste groep flink werd uitgedund. Gaviria zat mee in de voorste groep. Hij wist het karwei af te maken. Bahrain Merida-renner Niccolo Bonifazio klopte Dylan Groenewegen (LottoNL - Jumbo), gisteren nog ritwinnaar, voor plek twee.

Watch @FndoGaviria's winning sprint on the final stage of the #TourofGuangxi! pic.twitter.com/tZOCNvp8AR — Quick-Step Cycling (@quickstepteam) 24 oktober 2017

De leiderstrui van Tim Wellens werd in de laatste rit niet meer aangevallen. Hij wint het eindklassement.voor Bauke Mollema en Nicolas Roche. 

Foto: Cor Vos