Maud Kaptheijns ongenaakbaar in wereldbekercross Koksijde

Maud Kaptheijns zet haar topvorm door in de wereldbekercross van Koksijde.

Maud Kaptheijns ongenaakbaar in wereldbekercross Koksijde

In de wereldbekercross van Koksijde kwam Maud Kaptheijns eenzaam bovendrijven. Na een lange solo won de 23-jarige veldrijdster van Crelan-Charles ruimschoots in de veldrit door de duinen van de Vlaamse kust. Sophie de Boer eindigde als tweede, 52 seconden achter Kaptheijns. Sanne Cant won de strijd om de derde plek van Loes Sels.

Kaptheijns reed al in het begin van de cross weg. In de daaropvolgende negen rondes zag niemand haar nog terug. Eenzaam fietste ze naar de zege. Landgenote Sophie de Boer crosste naar de tweede plek. "Ik had voor de race niet echt het vertrouwen dat ik kon winnen'', vertelde Kaptheijns ín het flash-interview. ''Ik had geen supergevoel, maar wist dat ik in het zand het verschil kon maken.'' En dat deed ze.

Sanne Cant blijft leidster in het wereldbekerklassement. Sophie de Boer volgt met een achterstand van twintig punten, terwijl Maud Kaptheijns de vierde plaats inneemt. 

Kaptheijns won gisteren ook al. Toen zegevierde ze in het Antwerpse Boom, nadat ze Sanne Cant vloerde in de sprint-à-deux. 

UCI Wereldbekercross Koksijde - Uitslag

1. Maud Kaptheijns

2. Sophie de Boer

3. Sanne Cant