Wout van Aert grijpt zegebloemen in Boom; Mathieu van der Poel vierde ondanks val

Tweede seizoenszege voor Van Aert.

Wout van Aert grijpt zegebloemen in Boom; Mathieu van der Poel vierde ondanks val
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert heeft de derde manche om de Superprestige gewonnen. De Belg van Crelan - Charles won de cross in Boom door solo als eerste over de meet te komen. Mathieu van der Poel had een pechdag en werd vierde. Hij wist daarmee zijn klassement nog te redden.

In de derde ronde ging het mis voor Van der Poel. Hij maakte deel uit van het voorste plukje renners maar ging tegen de grond. De veelvraat van het huidige seizoen leek last te hebben van de schouder en moest veel tijd prijsgeven, maar zette dapper door. Ondertussen was ook Van Aert aan zijn solo begonnen.

Van der Poel was bezig aan een indrukwekkende remonte. De ene na de andere renner werd door de Nederlands kampioen gepasseerd. Lang had hij uitzicht op het podium, maar in de voorlaatste ronde ging het opnieuw mis. Ditmaal was het de ketting die eraf vloog. De derde plaats was hiermee definitief uit zicht. 

Van Aert maakte geen fouten meer. De wereldkampioen mocht op het festivalterrein van Tomorrowland de handen in de lucht steken. Laurens Sweeck werd op negen seconden tweede en Lars van der Haar was de enige Nederlander op het dagpodium. Een uitgeputte Van der Poel werd uiteindelijk vierde.

Het is voor de eerste keer dit veldritseizoen dat Van Aert zijn Nederlandse rivaal heeft weten te verslaan. Hij nam tevens de leiding over in de strijd om de Superprestige.

Top tien Superprestige Boom

1. Wout van Aert

2. Laurens Sweeck

3. Lars van der Haar

4. Mathieu van der Poel

5. Jens Adams

6. Quinten Hermans

7. Toon Aerts

8. Kevin Pauwels

9. Tim Merlier

10. Michael Boros

Foto: Cor Vos