Dylan Groenewegen tweede in opener Ronde van Guangxi: 'Er komen nog kansen'

Net geen prijs voor de sprinter van LottoNL - Jumbo in de eerste rit van de Chinese WorldTour-ronde.

Dylan Groenewegen tweede in opener Ronde van Guangxi: 'Er komen nog kansen'
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

In de eerste etappe van de Tour of Guangxi moest Dylan Groenewegen enkel zijn meerdere erkennen in Fernando Gaviria. De sprinter van LottoNL-Jumbo werd tweede in de straten van Beihai. Het betekende de 23e podiumplaats van het seizoen voor Groenewegen, maar geen achtste seizoenszege.

"Het was geen harde koers", zegt een teleurgestelde Groenewegen na afloop van de openingsrit op de site van zijn ploeg. "Het waren brede wegen en ook het klimmetje was geen probleem. De finale was snel en we zaten goed van voren. Ik had wat oponthoud, waardoor ik er niet goed uit kon komen. Maar", zo keek Groenewegen alvast vooruit, "ik weet ook dat er deze week nog een aantal mooie kansen komt om een plek hoger te finishen."

Volgens Grischa Niermann, ploegleider met dienst, kon alleen de lead-out nog wat beter. Daarbij was de brede laatste rechte lijn niet bevorderlijk voor een goede sprinttrein. "Met zoveel ploegen die willen sprinten is het lastig om de sprinttrein op de rails te houden", weet hij. "Uiteindelijk lukte het ons om Dylan goed af te zetten en kon hij sprinten om de winst. Het is goed om te zien dat Dylan ontevreden was na de finish. Dat geeft duidelijk aan dat winnen hier ons enige doel is", besloot de Duitse ploegleider.

Foto: De finishfoto van vandaag; Gaviria één, Groenewegen twee (Cor Vos)