Nederlandse selectie voor wereldbeker Koksijde bekendgemaakt

Hoeveel overwinningen worden het?

Nederlandse selectie voor wereldbeker Koksijde bekendgemaakt

Komend weekend staat de wereldbeker in Koksijde op het programma voor de veldrijders. Nederlands gaat met een uitstekende ploeg naar België. 

"We reizen af naar Koksijde met misschien wel de sterkste selectie ooit. We hebben de afgelopen weken laten zien dat we in alle categorieën kunnen winnen," zo laat bondscoach Gerben de Knegt weten. 

De enige twee renners die dit seizoen een klassementscross wisten te winnen zijn van de partij voor Nederland. Mathieu van der Poel als topfavoriet en Lars van der Haar als gevaarlijke outsider. De rest van de selectie bestaat uit Corne van Kessel, David van der Poel, Stan Godrie, Twan van den Brand, Thijs van Amerongen en Gosse van der Meer. 

Bij de vrouwen heeft Nederland eveneens meerdere ijzers in het vuur. Maud Kaptheijns toonde in Zonhoven over een uitstekend vorm te beschikken en Sophie de Boer keert bovendien terug na een oorontsteking. Verder staan Lucinda Brand, Annemarie Worst, Manon Bakker, Inge van der Heijden, Ceylin del Carmen Alverado en Fleur Nagengast aan de start. 

Bij de beloften en junioren hebben respectievelijk Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar de meeste kans op eremetaal. 

Foto: Cor Vos