Martin Toft Madsen en Audrey Cordon - Ragot winnen Chrono des Nations

Deens en Frans succes in de eindejaarstijdrit van Herbiers.

De Chrono des Nations is bij de elite heren gewonnen door Martin Toft Madsen. De Deense tijdritspecialist werkte als enige renner het 49,7 kilometer lange parkoers af in minder dan een uur.

Na 59 minuten en 58 seconden stond de klok van de coureur van BHS - Almeborg-Bornholm stil. Daarmee was hij 1'22 sneller dan zijn landgenoot Mikkel Bjerg (Giant - Castelli), die tweede werd. Jonathan Castroviejo werd derde in de tijdrit die het Franse wegseizoen afsloot. Europees kampioen Victor Campenaerts (LottoNL - Jumbo) was op de vijfde plaats de beste Belg in de daguitslag

Audrey Cordon - Ragot won de eindejaarstijdrit bij de vrouwen. De Française van Wiggle HIGH5 was ook veruit de sterkste in haar categorie. Ann-Sophie Duyck (Drops), vorig jaar nog winnares van de proef tegen de klok. Hayley Simmonds had de Franse tijdrit misschien wel moeten winnen. Een motor die haar verkeerd stuurde gooide echter roet in het eten van de Britse van WNT. Op 23 seconden van Cordon - Ragot werd ze derde.