Sam Bennett sprint opnieuw naar winst in Turkije

Het is de vierde etappezege voor de Ier in Turkije.

Sam Bennett sprint opnieuw naar winst in Turkije
  • Sam Bennett Sam Bennett

Sam Bennett heeft na de eerste, tweede en derde ook de vijfde etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. In Izmir was de Ier veruit de sterkste sprinter. Thuisrijder Ahmed Örken werd tweede. Nederlander Boy van Poppel spurtte naar plek 7.

Nadat het startschot in Kumlica gegeven was, maakte zich al snel een omvangrijke groep zich los van het peloton. Onder meer de Turken Onur Balkan en Muhammed Atalay zaten mee in de vlucht. Ook Shane Archbold (BORA-Hansgrohe), Gregory Daniel (Trek-Segafredo), Lukas Spengler (WB Veranclassic Aqua Protect), Matteo Spreafico (Androni-Sidermec-Bottechia), Alex Turin (Wilier Triestina-Selle Italia) en Jonas Koch (CCC Sprandi Polkowice) zaten mee. 

Naarmate de laatste klim van de dag dichterbij kwam, nam het tempo, opgelegd door de mannen van Trek-Segafredo, steeds meer toe. Enkele sprinters moesten al snel afhaken, maar Sam Bennett kon meekomen met het peloton. Op 29 kilometer van de meet werd de top bereikt. Een peloton van een man of veertig maakte zich vervolgens op voor de afdaling richting de finish in Fethiye.

Ploeggenoten Felipe Martinez en Ilia Koshevoy van Willier-Triestina reden in de afdaling weg van het peloton. Hun poging had echter niet genoeg inhoud om vooruit te blijven. UAE-Emirates reed het gat vrij gemakkelijk weer dicht. Ook een aantal andere demarrages werd onschadelijk gemaakt. Zodoende maakten de sprintkanonnen zich op voor een massasprint. Sam Bennett zat in eerste instantie ver, maar zodra het zegepad naar de finish vrij kwam, werd het gebruikt door Bennett om zonder concurrentie naar de winst te sprinten. Numero quattro voor de Ier!

Foto: Cor Vos