HomeNieuwsDubbelslag voor Diego Ulissi in Koninginnenrit Ronde van Turkije

Dubbelslag voor Diego Ulissi in Koninginnenrit Ronde van Turkije

Italiaan Ulissi wint in bergrit tijdens Ronde van Turkije en neemt leiding in klassement over.

Diego Ulissi van UAE Team Emirates heeft de bergrit naar Selçuk in de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. De Italiaan sloeg een dubbelslag door ook de leiding in het klassement over te nemen.

De rit van Marmaris naar Selçuk werd gezien als de koninginnenrit van de Ronde van Turkije, met veel klimwerk in het begin van de etappe en een slotklim naar de finish van 5.8 kilometer met meer dan 7% gemiddelde stijgingspercentage. Ook de afstand van 205 kilometer maakte het voor de renners niet gemakkelijk.

Vanaf de start gingen zes renners in de ontsnapping, daarbij Ferit Samli, Danilo Celano, Alberto Cecchin, Ludovic Robeet, Alessandro Tonelli en Davide Ballerini. Het peloton gaf ze echter nooit meer dan drie minuten voorsprong en op ruim veertig kilometer voor het eind werd iedereen terug gegrepen.

Pas op de slotklim barste de koers weer los met meerdere aanvalspogingen, waarbij Leopold König van Bora-Hansgrohe de eerste serieuze aanval inzette. Hij deed dit nadat zijn ploeggenoot Sam Bennett naar verwachting moest lossen op de steilere stukken. König werd echter op twee kilometer weer ingerekend door Przemysław Niemiec van UAE Team Emirates. De Pool reed dusdanig hard op kop dat slechts tien man voorin overbleven.

In de laatste kilometer zette Jesper Hansen van Astana een versnelling in, maar Ulissi reed het gat tamelijk eenvoudig dicht. Ook Daniel Martinez en Fausto Masnada konden nog tot op 200 meter voor de finish volgen. Daar zette Ulissi zelf een versnelling in, waarbij hij iedereen achter liet. Uiteindelijk kwam hij met vijf seconden voorsprong op Jensen over de meet, wat genoeg was om de leiding in het klassement over te nemen.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Column | Ik ga elke week wel een keer bijna dood op de fiets

Onze redacteur zou al duizend doden hebben gestorven op de racefiets als hij niet defensief reed. Lees over zijn ervaringen met automobilisten. Herkenbaar?

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Renaat Schotte: ‘Evenepoel klaar voor de Tour, zijn ploeg nog niet’

Dat Remco Evenepoel voor de Giro kiest is volgens Renaat schotte "een keuze die...

Dit is de immense erelijst van Davide Rebellin

Davide Rebellin werd in 1992 na de Olympische Spelen van 1992 profwielrenner en hield...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten en Remco Evenepoel winnen Velo d’Or: dit is de volledige uitslag

De Velo d'Or is toch wel de meest prestigieuze internationale wielerprijd, die dit jaar...

Davide Rebellin komt op de fiets om het leven bij verkeersongeluk

Wielerveteraan Davide Rebellin is om het leven gekomen bij een noodlottig verkeersongeval. De 51-jarige...

Van Milan Vader wordt veel verwacht bij Jumbo-Visma: ‘Wat Primoz Roglic goed kan, kan Milan óók goed’

En dus is nog niet helemaal duidelijk wat de Nederlandse ploeg ziet in de...