HomeNieuwsTransfer- en contractnieuws: Hoeksma, Rijff, Lambrecht en meer

Transfer- en contractnieuws: Hoeksma, Rijff, Lambrecht en meer

De transfercarrousel draait door!

Het einde van het seizoen brengt altijd vragen met zich mee. Wie stoppen er met professioneel fietsen? Wie krijgt volgend jaar een andere werkgever? Hieronder vatten we de laatste ontwikkelingen voor u samen.

Anouk Rijff hangt fiets aan de wilgen

Anouk Rijff heeft noodgedwongen een einde moeten maken aan haar wielercarrière. Een chronisch tekort aan vitamine B12 maakte het voor de jonge Nederlandse onmogelijk om topsport te bedrijven.

Op Instagram doet Rijff haar verhaal: “Ik heb fysiek en mentaal in een enorme dip gezeten. Door dit alles heb ik moeten besluiten om te stoppen met wielrennen. “Dankzij een behandelplan gaat het steeds meer de goede kant op en stap ik af en toe weer op de fiets.”

“Het is nu een kwestie van vertrouwen en plezier terug krijgen, met de vraag of mijn lichaam ooit nog in staat zal zijn om top prestaties te leveren. Dat zal de tijd zich moeten uitwijzen”, meldt Rijff, die tot slot haar familie, supporters en werkgevers bedankt. 

We wensen Anouk veel sterkte met het herstel.

Ook Stéphane Poulhies houdt het voor bekeken

De 32-jarige Stéphane Poulhies heeft afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd als beroepswielrenner gereden. In Parijs – Tours reed de renner van Armée de Terre naar een 167e plaats en daarmee was hij de laatste geklasseerde renner. 

De carrière van Poulhies, geboren en nog altijd woonachtig in Albi, begon in 2006 bij AG2R. Via Saur – Sojasun en Cofidis kwam hij uiteindelijk bij Armée de Terre terecht. Hij was vooral succesvol in Frankrijk. Hij won ritten in de Ronde van de Ain, de Ster van Bessèges, de Ronde van de Toekomst en de Route du Sud.

Pouhies heeft overigens alweer een nieuwe uitdaging. Hij wordt namelijk politieagent in het korps van Albi.

Zeke Mostov 


Axeon Hagens Berman heeft Zeke Mostov, momenteel actief bij Aevolo Cycling, weten vast te leggen voor 2018. De 21-jarige Amerikaan is de derde versterking voor de ploeg. Maikel Zijlaard en Cole Davis tekenden eerder al voor de gerenommeerde opleidingsploeg.

Bjorg Lambrecht krijgt kans bij profteam Lotto – Soudal

Bjorg Lambrecht heeft zijn eerste profcontract getekend. De 20-jarige Belg gaat van de opleidingsploeg van Lotto – Soudal over naar het profteam. 

Lambrecht staat bekend als een groot talent. Dit jaar was hij al tweede in de Ronde van de Toekomst, de Giro Ciclistico della Valle d’Aosta Mont Blanc, de Ronde de l’Isard en de Le Tour de Savoie Mont Blanc. Daarnaast won hij Luik – Bastenaken – Luik voor beloften. 

Ilona Hoeksma terug naar oude nest

Ilona Hoeksma ruilt komend seizoen het shirt van Hitec in voor dat van Parkhotel Valkenburg. De 26-jarige Friezin werkte al in het verleden met ploegleider Raymond Rol en is naar eigen zeggen blij terug te kunnen keren.

Eerder wist de vrouwenploeg al te melden dat Lorena Wiebes, Chanella Stougje, Natalie van Gogh, Esther van Veen, Nina Buysman, Marit Raaijmakers, Amy Roberts, Anne de Ruiter, Nancy van der Burg en Anna Solovey onderdeel van het team zouden uitmaken.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...

Meer zoals dit

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...

Bizar! Amaury Capiot brak 2 weken terug sleutelbeen, maar koerst alweer: ‘Vanuit de ploeg druk om te starten’

In de sprint van de Bredene Koksijde Classic kwam de Belg ten val en...