HomeNieuwsEindstreep: met vandaag Laurens De Plus, Sander Armée, Carlos Betancur en Lars...

Eindstreep: met vandaag Laurens De Plus, Sander Armée, Carlos Betancur en Lars van der Haar

Wat gebeurde er vandaag in de wielerwereld? Lees het in de Eindstreep.

Wat gebeurde er vandaag in de wielerwereld? Lees het in de Eindstreep. Met vandaag Laurens De Plus, Sander Armée, Carlos Betancur en Lars van der Haar. 

Van der Haar: ‘Dit had ik niet verwacht’

Mathieu van der Poel was de eerste veldritten van het seizoen ongenaakbaar. Zondag in de Hotondcross wist de Nederlands kampioen het verschil echter niet te maken. Toch ging de overwinning naar een landgenoot, want Lars van der Haar maakte handig gebruik van de situatie. Hij is logischerwijs ook de eerste leider in het klassement om de DVV-verzekeringen trofee.

De Europees kampioen van 2015 kwam voorop te zitten met Van der Poel en Wout Van Aert. Doordat de twee kemphanen het tempo drukten, zette Van der Haar precies op het goede moment aan. “Dit had ik niet verwacht”, liet Van der Haar weten na afloop. “Ik voelde me wel goed en voelde dat er snee op zat, maar je weet niet hoe dat zal zijn tegenover de concurrentie.”

Makkelijk ging het niet in de slotfase, maar Van der Haar kreeg genoeg ruimte. “Na mijn demarrage liep de voorsprong verrassend hoog op dat ik voelde dat de overwinning erin zat. Dan was het op het tandvlees doorrijden tot de krampen achter mijn oren schoten. Het parkoers lag me heel goed. Het was heel zwaar. Mijn voorbereiding deze zomer was anders dan de voorbije jaren. Ik kom van zovele blessures dat het zoeken was naar de juiste instelling.”

‘Alpe d’Huez volgend jaar weer in Tourparkoers’

De laatste keer dat de Tour de France de Alpe d’Huez aandeed was in 2015. Toen ging Thibaut Pinot met de zege aan de haal. Komende zomer krijgt de Fransman van FDJ hoogstwaarschijnlijk een opvolger, want Le Dauphiné meldt dat de heroïsche berg weer wordt opgenomen in het parkoers van de Tour de France.

Het Franse medium meldt verder dat de karavaan eerst naar de Alpen trekt, om vervolgens richting de Pyreneeën te gaan. In de Alpen staan er naast de Alpe d’Huez etappes naar Le Grand Bornand en skistation La Rosiere op het menu.

De officiële route wordt op 17 oktober onthuld in Parijs. Tot nog toe zijn alleen de eerste drie etappes officieel bevestigd. De renners beginnen met twee vlakke ritten en een ploegentijdrit. De geruchten gaan dat etappe negen naar Roubaix gaat en de coureurs dus over de befaamde kasseienstroken uit Parijs-Roubaix moeten.

Kleine breuk in scheenbeenkop voor De Plus

Voor even stopte het ademen voor menig wielerliefhebber afgelopen zaterdag in de Ronde van Lombardije. Laurens De Plus kwam hard ten val over een vangrail in de afdaling van de Muro di Sormano en viel vervolgens enkele meters naar beneden. Vandaag onderging hij enkele onderzoeken. Daaruit kwam dat hij over een maand zijn trainingen weer kan hervatten.

De Plus heeft een kleine breuk in zijn scheenbeenkop van zijn rechterknie. “Ik was bang dat mijn knie ernstig beschadigd zou zijn, maar gelukkig is het niet zo erg. De dokters vertelden me zelfs dat ik erg gelukkig mag zijn met de uitkomst, want het had een stuk erger kunnen zijn. Mijn gedachten zijn ook bij de renners die gevallen zijn op hetzelfde punt. Ik wens ze het beste.”

Contractnieuws

Armée langer bij Lotto Soudal

Sander Armée zal ook de komende jaren het tenue dragen van Lotto Soudal. De Belg, die dit jaar een ritzege behaalde in de Ronde van Spanje, heeft zijn contract met drie jaar verlengd. “Het is leuk dat ik in deze aangename omgeving kan blijven werken.”

Betancur en Anacona verlengen bij Movistar

Carlos Betancur en Winner Anacona hebben hun contract verlengd bij Movistar. De twee Colombianen liggen nu tot eind 2019 vast. De Spaanse formatie heeft daardoor op dit moment een selectie van 24 renners voor volgend seizoen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...