Anacona en Betancur langer bij Movistar

Winner Anacona en Carlos Betancur zijn gewaardeerde WorldTour-krachten.

Anacona en Betancur langer bij Movistar
  • Carlos Betancur Carlos Betancur

Carlos Betancur en Winner Anacona hebben hun contract verlengd bij Movistar. De twee Colombianen liggen nu tot eind 2019 vast. De Spaanse formatie heeft daardoor op dit moment een selectie van 24 renners voor volgend seizoen.

Anacona, vernoemd naar Peter Winnen, is een goede vriend van kopman Nairo Quintana. De twee klimmers komen uit hetzelfde plaatsje, Tunja, in Colombia. Mede daarom trainen de twee kopmanen vaak samen. Ook in de koers is duidelijk te zien dat de twee elkaar goed aanvoelen, want Anacona was dit jaar belangrijk in de Giro d’Italia en leverde in 2015 op de Alpe d’Huez beestenwerk voor zijn kopman. Quintana kwam uiteindelijk ruim een minuut te kort om Chris Froome dat jaar nog van zijn troon te stoten.

Van Betancur werd daarentegen verwacht dat hij zou doorgroeien tot een gewaardeerd kopman in de WorldTour, maar de pocketklimmer heeft de immens hoge verwachtingen nog nooit écht waargemaakt bij Movistar. Dit seizoen liet hij wel enkele glimpen van zijn enorme klasse zien. Zo was hij onklopbaar in de klimwedstrijd van de Hammer Series in Limburg, eindigde hij achttiende in de Tour de France en kon hij, totdat hij uitviel met een gebroken enkel, met de besten mee in de Ronde van Spanje.

Foto: Cor Vos