HomeRetroRetro: Gaviria toont onwijze talent in Parijs-Tours

Retro: Gaviria toont onwijze talent in Parijs-Tours

Een sterk staaltje wielrennen.

Dat Fernando Gaviria over het nodige talent beschikt, was al wel duidelijk. Etappezeges in de Tirreno-Adriatico en Ronde van Polen zetten zijn eerste volledige jaar in de WorldTour flinke bracht bij. In Parijs-Tours van vorig jaar werd echter pas écht duidelijk wat de Colombiaanse sprinter in zijn mars heeft.

Afgelopen zondag, in Parijs-Tours van dit jaar, kende Gaviria een zeer ongelukkige dag. Op het beslissende moment gleed hij onderuit. Uiteindelijk had het geen invloed op de prestaties van zijn team Quick Step-Floors, want teamgenoot Matteo Trentin ging wél met de zege aan de haal. Maar toch, enige teleurstelling zal er bij Gaviria wel zijn geweest. Als titelverdediger kon hij niet eens meestrijden om de overwinning dit seizoen.

Vorig jaar won Gaviria met een zeer knap staaltje wielrennen. De sprinter zette op zo’n achthonderd meter van de finish aan. De commentator van Eurosport kon in eerste instantie niet eens achterhalen wie zo’n coup in zijn benen had. Eerst gokte hij Fabio Sabatini, vervolgens Ariel Richeze. Pas bij het overschrijden van de finish had hij door dat het Gaviria betrof.

Het was dan ook een verwarrende situatie, want alles duidde er de laatste kilometer op dat het op een massasprint zou uitdraaien. Maar dat was dus buiten Gaviria gerekend. Zijn verbouwereerde concurrenten kwamen te laat, Arnaud Démare en Jonas Vangenechten strandden in zijn wiel.

Foto: Cor Vos 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

ASO breekt met traditie: Tour 2024 eindigt met tijdrit in Nice

De sprinters zullen het niet graag zien, maar zij zullen geen koninklijke sprint op...

Column | Ik ga elke week wel een keer bijna dood op de fiets

Onze redacteur zou al duizend doden hebben gestorven op de racefiets als hij niet defensief reed. Lees over zijn ervaringen met automobilisten. Herkenbaar?

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Renaat Schotte: ‘Evenepoel klaar voor de Tour, zijn ploeg nog niet’

Dat Remco Evenepoel voor de Giro kiest is volgens Renaat schotte "een keuze die...

Meer zoals dit

Terugblikken: de eerste regenboogtrui van Marianne Vos in 2004

Een wielerlegende dient zich aan in Verona.

Video | Storm in Nederland, dat kan maar één ding betekenen: terugkijken naar de Gent-Wevelgem van 2015, waar Geraint Thomas de berm in waaide

Storm in Nederland. De perfecte aanleiding om nog eens de heerlijke beelden terug te kijken van die legendarische Gent-Wevelgem.

De enige wielervideo die nu toepasselijk is: Breukink wint befaamde sneeuwetappe in de Giro

Sneeuw staat in het Nederlandse wielrennen gelijk aan Breukink over de Gavia in de Giro van '88...