Matej Mohoric pakt tweede seizoenszege in Hong Kong

Aziatisch succes voor de Sloveen van UAE Team Emirates.

Matej Mohoric pakt tweede seizoenszege in Hong Kong
  • UAE Team Emirates UAE Team Emirates
  • Matej Mohoric Matej Mohoric

De Sun Hung Kai Properties Hong Kong Challenge (1.1), een 113 kilometer lang criterium door de straten van Hong Kong, is gewonnen door Matej Mohoric (UAE Team Emirates). 

De Sloveen maakte onderdeel uit van een kopgroep van negen die mocht strijden om de zegebloemen. In de finale bleven daar nog drie man van over. Mitchell Docker (Orica - Scott) kon het tempo niet aan waardoor Robbie Hucker (IsoWhey Sports SwissWellness) en ex-beloftenwereldkampioen Mohoric het onder elkaar mochten uitmaken.

De Sloveense WorldTour-renner wist het karwei vervolgens keurig te klaren. In de laatste ronde viel hij aan waardoor hij afscheid nam van vluchtmakker Hucker. Hij soleerde vervolgens naar de overwinning. Voor Mohoric is het zijn tweede zege van het seizoen, nadat hij eerder dit jaar al de zevende rit in de Vuelta a España wist te winnen.

Met Orica - Scott en UAE Team Emirates kwamen er twee WorldTour-ploegen aan het vertrek in Hong Kong. Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat één van deze ploegen er met de overwinning vandoor zou gaan. 

Foto: Cor Vos