Vincenzo Nibali maakt vijftig vol in Lombardije: 'Een perfecte dag'

Voor de tweede keer in zijn carrière won Lo Squalo dello Stretto Il Lombardia.

Vincenzo Nibali maakt vijftig vol in Lombardije: 'Een perfecte dag'
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali reed in de Ronde van Lombardije naar zijn vijftigste overwinning bij de professionals. De Italiaan van Bahrain Merida kwam solo als eerste over de finishlijn in Como en schreef zijn naam voor de twee keer bij op het palmares van het Italiaanse monument. "Het was een perfecte dag."

Nibali maakte zijn status als topfavoriet geheel waar. "Ik wist dat ik goed in vorm was, maar iedereen keek naar mij. Het was dus zeker niet eenvoudig om te winnen", meldt de Haai van Messina na afloop van de race. "Ik was nog beter dan twee jaar geleden en ik denk dat dat te zien was. In het laatste vlakke gedeelte naar de finish kon ik nog altijd meer dan vijftig kilometer per uur rijden. Daarmee was het voor de concurrentie niet gemakkelijk om mij nog te achterhalen."

Op de Civiglio ging Nibali achter de even daarvoor ontsnapte Thibaut Pinot aan. In de afdaling wist Lo Squalo dello Stretto zijn Franse concurrent af te schudden. Op de San Fermo della Battaglia kwam de kopman van Bahrain Merida niet meer in de problemen en hij won met een halve minuut voorsprong op Julian Alaphilippe. "Ik kreeg veel steun van ploeggenoten en het was mooi om onderweg zoveel supporters te zien", besloot Nibali zijn relaas.

Vincenzo Nibali op de San Fermo della Battaglia op weg naar de overwinning.

Foto: Cor Vos