Transfer- en contractnieuws: Roompot - Nederlandse Loterij, Moreno, Gidich, Neylan, Spratt, Duyck

Een overzicht van de gebeurtenissen in transferland.

Transfer- en contractnieuws: Roompot - Nederlandse Loterij, Moreno, Gidich, Neylan, Spratt, Duyck

Of er nog transfers te melden zijn? Zeker. En overig contractnieuws? Absoluut. Een overzicht.

Zestal verlengt met Roompot - Nederlandse Loterij

Pim Ligthart Jesper Asselman, Etienne van Empel, Brian van Goethem, Nick van der Lijke en Coen Vermeltfoort hebben hun contract bij Roompot - Nederlandse Loterij verlengd. Met in totaal achttien renners uit eigen land is de selectie voor 2018 daarmee compleet.

Eerder versterkte Roompot – Nederlandse Loterij zich voor het nieuwe seizoen met Wouter Wippert, Jan-Willem van Schip, Hartthijs de Vries en Robbert de Greef.

Daniel Moreno: Movistar -> Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale

La Gazetta dello Sport weet het zeker. Daniel Moreno rijdt volgend jaar niet meer voor Movistar, maar voor Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale, dat we nu nog kennen als Cannondale - Drapac.

Daniel Felipe Martinez: Wilier Triestina Selle Italia -> Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale

En de ploeg van Vaughters blijft bezig. Het heeft namelijk ook Daniel Felipe Martinez aangetrokken. De Colombiaan moet een belangrijke steunpilaar voor landgenoot Rigoberto Urán worden.

Ann-Sophie Duyck: Drops -> Cervélo - Bigla

Cervélo - Bigla heeft zich voor het komende seizoen verzekerd van de diensten van Ann-Sophie Duyck. De Belgische, dit jaar tweede op het EK tijdrijden in Herning, komt over van Drops.

"Het is een erg professionele ploeg met een goede structuur. Ook het feit dat ik herenigd word met Ashleigh Moolman - Pasio en dat ik op een Cervélo kan gaan rijden heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn beslissing om hier te tekenen", meldt Duyck over haar transfer.

Rachel Neylan: Orica - Scott -> Movistar

Movistar heeft haar vrouwenploeg bijna rond. Ook Rachel Neylan heeft een plaatsje in het team weten te veroveren. De 35-jarige Australische reed de afgelopen seizoenen bij Orica - Scott, maar kiest nu voor het avontuur bij de nieuwe vrouwenploeg. Ze zal er als een mentor fungeren.

Binnenkort maakt Movistar vermoedelijk de tiende en laatste aankoop voor het nieuwste wielerproject van Eusebio Unzué bekend.

Yevgeniy Gidich: Vino - Astana Motors -> Astana

Yevgeniy Gidich heeft de ploegleiding van Astana overtuigd. In zijn stageperiode bij het WorldTour-team heeft de Kazach een contract voor de komende twee seizoenen versierd.

Amanda Spratt blijft Orica - Scott trouw

De 30-jarige Amanda Spratt rijdt ook volgend jaar in de kleuren van Orica - Scott. Dat maakte de Australische wielerploeg bekend. De winnares van de Santos Women's Tour mag komend seizoen wederom haar waarde bewijzen voor Annemiek van Vleuten.

Foto: Cor Vos