Giro-baas Vegni: "Minder tijdritkilometers dan in 2017"

Tom Dumoulin zal het waarschijnlijk niet graag horen, maar Giro-baas Mauro Vegni heeft in een interview met Cyclingnews...

Giro-baas Vegni: "Minder tijdritkilometers dan in 2017"

Tom Dumoulin zal het waarschijnlijk niet graag horen, maar Giro-baas Mauro Vegni heeft in een interview met Cyclingnews aangegeven dat de Giro van 2018 waarschijnlijk minder tijdritkilometers heeft dan dit jaar. Het volledige parkoers van de Giro zal pas in november worden gepresenteerd, maar toch liet Vegni al het nodige doorschemeren.



Vorig jaar profiteerde Dumoulin maximaal van de 68 individuele tijdritkilometers in de Giro, waardoor klimmers als Nairo Quintana en Vincenzo Nibali vrijwel de hele rittenkoers achter de feiten aan reden. Vegni: "Tegenwoordig zijn de marges zo klein in het internationale wielrennen dat je niet veel tijdritkilometers nodig hebt om een groot verschil te maken. Wanneer het niveau zeer hoog is en de favorieten slagen er niet in om in de bergen veel tijdsverschil te maken, dan kan de tijdrit enorm z'n stempel drukken op het algemeen klassement. Als organisator moet je die tijdritkilometers dus goed doseren. In elk geval moet je nooit een grote ronde ontwerpen voor één specifieke renner, want zo'n renner kan op het laatste moment beslissen om niet aan de start te verschijnen."



Slecht nieuws voor Tom Dumoulin?



Foto: Cor Vos