Jasper De Buyst primus in Binche - Chimay - Binche

De Belg van Lotto - Soudal is ook de eindwinnaar van de Napoleon Games Cycling Cup .

Jasper De Buyst primus in Binche - Chimay - Binche
  • Jasper De Buyst Jasper De Buyst

De Memorial Frank Vandenbroucke is gewonnen door Jasper De Buyst. Aan het einde van Binche - Chimay - Binche won de Belg van Lotto - Soudal de koers door Matteo Trentin en Tom Devriendt te kloppen in een sprint met drie. De Buyst mag zich daarnaast eindwinnaar van de Napoleon Games Cycling Cup noemen. 

Het duurt een tijdje voordat een vluchtersgroep weg kan rijden op weg naar Chimay, maar uiteindelijk kozen 28 renners het hazenpad. Bij de eerste passage van de finish waren daar nog tien man van over. Twan Castelijns en Amund Grondahl Jansen waren mee namens LottoNL - Jumbo. Wanty - Groupe Gobert had met Tom Devriendt en Andrea Pasqualon ook een koppeltje mee. Quick-Step Foors stuurde Rémi Cavagna, Matteo Trentin en Petr Vakoc vooruit. De kopgroep werd gecompleteerd door Jasper de Buyst (Lotto - Soudal), Jerome Mainard (Armée de Terre) en Rob Ruijgh (Tarteletto – Isorex).

Bij de tussensprints pakte De Buyst kostbare punten voor het eindklassement in de strijd om de Napoleon Games Cycling Cup. Hij wist het verschil tussen hem en klassementsleider Kenny Dehaes, die wel in de oorspronkelijke kopgroep zat maar de tweede slag had gemist, al terug te brengen tot één punt. De eindzege voor De Buyst daarmee bijna een zekerheidje.

Bij het ingaan van de laatste kilometer achtte Matteo Trentin zijn moment gekomen. Hij ging vol aan en bracht zijn medevluchters in moeilijkheden. Enkel Tom Devriendt en De Buyst konden de Italiaan volgen. Op de kasseien in Binche kon de Lotto - Soudal-renner nog over Trentin heen wippen om zodoende een dubbelslag te slaan. Op het podium werd hij gehuldigd als winnaar van de Memorial Frank Vandenbroucke en de Napoleon Games Cycling Cup.

Foto: Cor Vos