Transfer- en contractnieuws: Hodeg, Bevin, Burgos - BH, Mourey en Verschoor

De laatste ontwikkelingen op een rijtje!

Transfer- en contractnieuws: Hodeg, Bevin, Burgos - BH, Mourey en Verschoor

Het wielerseizoen mag bijna voorbij zijn, maar het transferseizoen is zeker nog niet voorbij.

Alvaro Hodeg: Quick-Step Floors

De 21-jarige Alvaro Hodeg heeft een profcontract bij Quick-Step Floors weten te versieren. Dat maakte de Belgische wielerploeg vandaag bekend. De Colombiaan, die momenteel stage loopt bij de ploeg van Patrick Lefevere tekent voor twee seizoenen. 

Patrick Bevin: Cannondale - Drapac -> BMC Racing Team

BMC heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Patrick Bevin. De 26-jarige Nieuw-Zeelander verruilt aan het einde van dit jaar Cannondale - Drapac, waarvoor hij twee jaar geleden zijn debuut maakte in de WorldTour.

Martijn Verschoor beëindigt wielerloopbaan

Na vandaag komt er een einde aan de profcarrière van Martijn Verschoor. De Nederlander maakte acht jaar lang onderdeel uit van het peloton, maar. Zijn laatste wedstrijdkilometers rijdt Verschoor in de Münsterland Giro.

Contract Francis Mourey niet verlengd

Het zou zomaar kunnen dat Francis Mourey bezig is aan zijn laatste maanden als profrenner. De Fransman heeft namelijk per brief te horen gekregen dat zijn contract bij Fortuneo - Oscaro niet verlengd wordt. De veelvoudig Frans kampioen hoopt veldrijden de komende periode nog op enkele aanbiedingen van andere ploegen.

Burgos - BH aast op meer rekruten

Terwijl de leiding van Burgos - BH de laatste hand legt aan de aanvraag voor de pro-continentale status mengt de Spaanse wielerploeg zich ook op de transfermarkt. José Mendes, Silvio Herklotz, Jesus Ezquerra en Jordi Simón staan op het verlanglijstje van de formatie.

Foto: Cor Vos