HomeVrouwenLotto - Soudal heeft vrouwenploeg 2018 rond; Movistar presenteert eerste acht namen

Lotto – Soudal heeft vrouwenploeg 2018 rond; Movistar presenteert eerste acht namen

Wielerploegen zijn druk bezig met huiswerk voor wielerjaar 2018.

De vrouwentak van Lotto – Soudal kent in 2018 maar liefst zes nieuwe gezichten. De Belgische wielerploeg maakte gisteren de dertienkoppige selectie voor het komende seizoen bekend.

De Nederlandse nieuwkomers in de Belgische ploeg zijn Marjolein van ’t Geloof en Demi de Jong. Dany Schoonbaert, manager van Lotto – Soudal Ladies, is blij met de aangetrokken rensters. “Demi de Jong stond hoog op ons lijstje omdat we weten wat ze voor een ploeg kan betekenen. Ze heeft alle kwaliteiten om het ver te schoppen en heeft daarbovenop ook nog eens een neus voor goede ontsnappingen. In het verleden reed ze bij Boels – Dolmans en Parkhotel Valkenburg, beide gerenommeerde namen in het peloton die haar de nodige ervaring hebben bijgebracht.”

Marjolein van ’t Geloof reed afgelopen jaar voor Jan van Arckel en werd Nederlands kampioene bij de elite zonder contract. “Ze houdt van waaierkoersen en dat is een mooie troef aangezien we toch een mooi Nederlands programma rijden”, meldt Schoonbaert. Van ’t Geloof en De Jong vormen volgend jaar samen met Puck Moonen de groep Nederlandse rensters bij Lotto – Soudal. Moonen reed afgelopen jaar ook al voor het team.

De Belgische aankopen zijn Valerie Demey, Kelly Van den Steen, Alana Castrique en de Française Annabelle Dréville. Demey en Van den Steen komen over van Sport Vlaanderen – Guill d’Or. Dréville maakt de sprong van FDJ. Speerpunt Lotte Kopecky, afgelopen jaar vijfde in de Ronde van Vlaanderen en wereldkampioen op de koppelkoers, blijft de ploeg trouw.

Lotto – Soudal Ladies 2018: Isabelle Beckers, Alana Castrique, Demi de Jong, Valerie Demey, Annelies Dom, Annabelle Dréville, Chantal Hoffmann, Lotte Kopecky, Puck Moonen, Julie Van De Velde, Kelly Van den Steen, Marjolein van ’t Geloof en Fenna Vanhoutte.

Ook Movistar brengt volgend jaar een damesploeg op de been. De Spaanse wielerploeg hoopt volgend jaar tien koersende vrouwen in dienst te hebben. Gisteren bleek dat het team al acht rensters contractueel heeft vastgelegd.

Zes van de acht rensters hebben de Spaanse nationaliteit. Mavi García, Lourdes Oyarbide en Lorena Llamas, komen over van Bizkaia – Durango. Eider Merino, Alicia González en Alba Teruel maken de overstap van Lointek, dat aan het einde van het seizoen ophoudt te bestaan. Daarnaast zijn de Poolse Małgorzata Jasińska (Cyclance) en Aude Biannic (FDJ) aangetrokken.

De komende weken hoopt Movistar nog met twee rensters aan te trekken.

Foto: Demi de Jong won onlangs het jongerenklassement in de Boels Ladies Tour (Cor Vos)

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Column | Ik ga elke week wel een keer bijna dood op de fiets

Onze redacteur zou al duizend doden hebben gestorven op de racefiets als hij niet defensief reed. Lees over zijn ervaringen met automobilisten. Herkenbaar?

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Renaat Schotte: ‘Evenepoel klaar voor de Tour, zijn ploeg nog niet’

Dat Remco Evenepoel voor de Giro kiest is volgens Renaat schotte "een keuze die...

Dit is de immense erelijst van Davide Rebellin

Davide Rebellin werd in 1992 na de Olympische Spelen van 1992 profwielrenner en hield...

Meer zoals dit

Liefhebber Van Vleuten verlengt seizoen om regenboogtrui te laten zien: ‘Keek zelfs of er nog meer koersen waren’

Annemiek van Vleuten pakte twee weken geleden op spectaculaire wijze, met een gebroken elleboog,...

Kopecky reageert op tweede plek WK: ‘Had moeten reageren’

Lotte Kopecky kent met zeges in de Strade Bianche en Ronde van Vlaanderen een...

Video | Official blijft maar aan Lorena Wiebes zitten, ook al moet ze er duidelijk niks van hebben

Ze spurtte met overmacht naar de zege in Binche-Chimay-Binche en schudde de concurrentie met...