Lotto - Soudal heeft vrouwenploeg 2018 rond; Movistar presenteert eerste acht namen

Wielerploegen zijn druk bezig met huiswerk voor wielerjaar 2018.

Lotto - Soudal heeft vrouwenploeg 2018 rond; Movistar presenteert eerste acht namen

De vrouwentak van Lotto - Soudal kent in 2018 maar liefst zes nieuwe gezichten. De Belgische wielerploeg maakte gisteren de dertienkoppige selectie voor het komende seizoen bekend.

De Nederlandse nieuwkomers in de Belgische ploeg zijn Marjolein van ’t Geloof en Demi de Jong. Dany Schoonbaert, manager van Lotto - Soudal Ladies, is blij met de aangetrokken rensters. "Demi de Jong stond hoog op ons lijstje omdat we weten wat ze voor een ploeg kan betekenen. Ze heeft alle kwaliteiten om het ver te schoppen en heeft daarbovenop ook nog eens een neus voor goede ontsnappingen. In het verleden reed ze bij Boels - Dolmans en Parkhotel Valkenburg, beide gerenommeerde namen in het peloton die haar de nodige ervaring hebben bijgebracht."

Marjolein van 't Geloof reed afgelopen jaar voor Jan van Arckel en werd Nederlands kampioene bij de elite zonder contract. "Ze houdt van waaierkoersen en dat is een mooie troef aangezien we toch een mooi Nederlands programma rijden", meldt Schoonbaert. Van 't Geloof en De Jong vormen volgend jaar samen met Puck Moonen de groep Nederlandse rensters bij Lotto - Soudal. Moonen reed afgelopen jaar ook al voor het team.

De Belgische aankopen zijn Valerie Demey, Kelly Van den Steen, Alana Castrique en de Française Annabelle Dréville. Demey en Van den Steen komen over van Sport Vlaanderen - Guill d'Or. Dréville maakt de sprong van FDJ. Speerpunt Lotte Kopecky, afgelopen jaar vijfde in de Ronde van Vlaanderen en wereldkampioen op de koppelkoers, blijft de ploeg trouw.

Lotto - Soudal Ladies 2018: Isabelle Beckers, Alana Castrique, Demi de Jong, Valerie Demey, Annelies Dom, Annabelle Dréville, Chantal Hoffmann, Lotte Kopecky, Puck Moonen, Julie Van De Velde, Kelly Van den Steen, Marjolein van ’t Geloof en Fenna Vanhoutte.

Movistar heeft acht namen op papier

Ook Movistar brengt volgend jaar een damesploeg op de been. De Spaanse wielerploeg hoopt volgend jaar tien koersende vrouwen in dienst te hebben. Gisteren bleek dat het team al acht rensters contractueel heeft vastgelegd.

Zes van de acht rensters hebben de Spaanse nationaliteit. Mavi García, Lourdes Oyarbide en Lorena Llamas, komen over van Bizkaia - Durango. Eider Merino, Alicia González en Alba Teruel maken de overstap van Lointek, dat aan het einde van het seizoen ophoudt te bestaan. Daarnaast zijn de Poolse Małgorzata Jasińska (Cyclance) en Aude Biannic (FDJ) aangetrokken.

De komende weken hoopt Movistar nog met twee rensters aan te trekken.

Foto: Demi de Jong won onlangs het jongerenklassement in de Boels Ladies Tour (Cor Vos)