HomeNieuwsEindstreep: met vandaag Simon Clarke, Tsgabu Grmay, Mathieu van der Poel en...

Eindstreep: met vandaag Simon Clarke, Tsgabu Grmay, Mathieu van der Poel en Daniel McLay

Wat gebeurde er vandaag in de wielerwereld?

Wat gebeurde er op 2 oktober in de wielerwereld? Met vandaag onder andere Mathieu van der Poel, Wout Van Aert, Bart De Clercq en Daniel McLay. 

Transfers

Grmay en Conci completeren Trek-Segafredo

Trek-Segafredo heeft de selectie voor volgend seizoen rond. Het Amerikaanse team maakte met Tsgabu Grmay en Nicola Conci zijn laatste twee aanwinsten bekend. De Ethiopiër Grmay komt over van Bahrain-Merida, terwijl de Italiaan Conci zijn debuut zal maken op het hoogste niveau.

Bart De Clercq van Lotto Soudal naar Wanty-Groupe Gobert

Bart De Clercq zal volgend seizoen te bewonderen zijn in het tenue van Wanty-Groupe Gobert. De Belgische klimmer kwam de voorgaande zeven jaar uit voor Lotto Soudal. De Clercq is na Odd Eiking, Boris Vallée en Timothy Dupont voor de Belgische procontinentale formatie. De klimmer tekent voor twee seizoenen.

Daniel McLay maakt stap naar EF Education First-Drapac

De sprinttrein van EF Education First-Drapac, de opvolger van Cannondale-Drapac, wordt na de komst van Sacha Modolo verder uitgebreid. Het Amerikaanse team heeft zich versterkt met Daniel McLay.

Simon Clarke blijft EF Education First-Drapac (Cannondale-Drapac) trouw

Simon Clarke heeft zijn contract bij het huidige Cannondale-Drapac met drie jaar verlengd. De Australiër is een belangrijke kracht bij het Amerikaanse team en fungeert voornamelijk als wegkapitein.

Lisa Brennauer nieuwe aanwinst voor Wiggle High5

Lisa Brennauer rijdt volgend seizoen in dienst van Wiggle High5. De wereldkampioene tijdrijden van 2014 komt over van Canyon-Sram Racing.

Tsgabu Grmay. Nu nog Bahrain-Merida, volgend seizoen Trek-Segafredo

Reacties na Superprestige Gieten

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel vertelde na afloop van de Superprestigecross in Gieten dat hij eigenlijk niet zo’n hele goede dag had in Drenthe. Toch won de Nederlands kampioen vrij eenvoudig. Hij ging er op twee ronden van het einde solo vandoor.

“Met vijf op vijf kan het haast niet beter, maar het gevoel daarentegen, dat kon wel beter”, aldus Van der Poel op de site van zijn ploeg Beobank-Corendon. “Het was ook een pak spannender dan in de Verenigde Staten. Je kan niet elke cross van in de start naar je hand zetten, ook al was dat in Amerika wel twee keer het geval.”

Het betekende al de vijfde zege van dit nog prille seizoen voor de veelvraat. “Ik wil zo lang mogelijk blijven winnen. Ik heb ook gezegd dat ik zoveel mogelijk wil winnen en voorlopig lukt dat aardig. Ik wil mij ook focussen op alle klassementen. Dan is een goede start belangrijk.”

Wout Van Aert

Met een tweede plaats deed Wout Van Aert het in Gieten een stuk beter dan in de Verenigde Staten. De wereldkampioen moest Mathieu van der Poel weliswaar nog voorlaten, maar voelt dat zijn vorm weer in de lift omhoog zit.

“Ik mag tevreden terugblikken”, klonk het na de cross tegenover Het Nieuwsblad. “Ik ben de enige die dit seizoen Mathieu kan terughalen wanneer hij van bij de start vertrekt. Even plaatste ik me op hetzelfde niveau, maar nadien was hij weer iets sterker. Ik maakte zelf niet zo’n goede start mee. Ik verslikte me in het spoor in het slijk en verloor bijna mijn evenwicht. Ik kon wel snel mijn positie voorin innemen.”

In de absolute finale moest Van Aert de Nederlands kampioen echter toch laten gaan. “Toen op het einde Van der Poel versnelde, waren mijn krachten op en moest ik hem bij mondjesmaat laten rijden. Mathieu was weer de sterkste, maar we hebben wel laten zien dat we het hem knap lastig kunnen maken.”

Foto’s: Cor Vos 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

5 (Wilde) ideeën om de wielersport nóg leuker te maken!

Strade Bianche terug naar het najaar Helemaal dit jaar, met het WK al in augustus,...

🎥 Van der Poel amuseert zich op MTB-testevent in Élancourt: ‘Mening van mensen doet er niet toe’

Parijs heeft volgend jaar de eer om de Olympische Spelen te mogen ontvangen. De...

Bredewold verrassend Europees kampioene: ‘Tot de laatste 2 kilometer zat ik te wachten tot ze terug zouden komen’

"Ik heb er geen woorden voor", begon Bredewold na afloop haar verhaal bij de...

Mischa Bredewold soleert op haar 23e naar Europese titel op de weg

De VAM-berg in Drenthe vormt dit weekend het decor van de Europese kampioenschappen op...

Meer zoals dit

5 (Wilde) ideeën om de wielersport nóg leuker te maken!

Strade Bianche terug naar het najaar Helemaal dit jaar, met het WK al in augustus,...

Bredewold verrassend Europees kampioene: ‘Tot de laatste 2 kilometer zat ik te wachten tot ze terug zouden komen’

"Ik heb er geen woorden voor", begon Bredewold na afloop haar verhaal bij de...

Mischa Bredewold soleert op haar 23e naar Europese titel op de weg

De VAM-berg in Drenthe vormt dit weekend het decor van de Europese kampioenschappen op...