HomeRetroRetro: Nibali soleert naar zege in Tre Valli Varesine

Retro: Nibali soleert naar zege in Tre Valli Varesine

In één van de laatste koersen van het wielerseizoen reed Vincenzo Nibali twee jaar geleden naar de winst.

In het najaar van 2015 bewees Vincenzo Nibali dat hij in topvorm verkeerde. Hij werd in de tweede etappe uit de Vuelta a España gezet, vanwege een langdurige plakbidon. Dat hij in de daaropvolgende weken niet stilzat, bleek uit een drietal mooie overwinningen in de traditionele Italiaanse najaarskoersen. 

Nadat de 1.1-wedstrijd Coppa Bernocchi al naar de hand van de Haai van Messina gezet werd, reed Nibali ook in Tre Valli Varesine naar de winst. In de slotkilometers van de tweehonderd kilometer lange koers, demarreerde de Italiaans Kampioen. Hij kreeg sprinter Giacomo Nizzolo en klimgeit Thibaut Pinot met zich mee. 

Met z’n drieën naar de meet rijden, dat was niet wat Nibali in gedachten had. Hij plaatste opnieuw een aanval en reed langzaam maar zeker weg van zijn medevluchters. Solo kwam de Girowinnaar van 2013 en 2016 over de finish. In de achtergrond sprintte Sergey Firsanov naar plek 2. Giacomo Nizzolo vervolledigde het podium. 

Nibali trok tot de Ronde van Lombardije een week later zijn topvorm nog even door. In Il Lombardia liet hij een knap staaltje daalwerk zien en ook hier soleerde de toen 30-jarige Italiaan naar de zege.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

ASO breekt met traditie: Tour 2024 eindigt met tijdrit in Nice

De sprinters zullen het niet graag zien, maar zij zullen geen koninklijke sprint op...

Column | Ik ga elke week wel een keer bijna dood op de fiets

Onze redacteur zou al duizend doden hebben gestorven op de racefiets als hij niet defensief reed. Lees over zijn ervaringen met automobilisten. Herkenbaar?

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Renaat Schotte: ‘Evenepoel klaar voor de Tour, zijn ploeg nog niet’

Dat Remco Evenepoel voor de Giro kiest is volgens Renaat schotte "een keuze die...

Meer zoals dit

Terugblikken: de eerste regenboogtrui van Marianne Vos in 2004

Een wielerlegende dient zich aan in Verona.

Video | Storm in Nederland, dat kan maar één ding betekenen: terugkijken naar de Gent-Wevelgem van 2015, waar Geraint Thomas de berm in waaide

Storm in Nederland. De perfecte aanleiding om nog eens de heerlijke beelden terug te kijken van die legendarische Gent-Wevelgem.

De enige wielervideo die nu toepasselijk is: Breukink wint befaamde sneeuwetappe in de Giro

Sneeuw staat in het Nederlandse wielrennen gelijk aan Breukink over de Gavia in de Giro van '88...