Transfers: Baby-Dump Cycling Team, Mamykin, Davies, Cieślik, Vital Concept en meer

De transfercarrousel draait nog altijd op volle toeren!

Transfers: Baby-Dump Cycling Team, Mamykin, Davies, Cieślik, Vital Concept en meer

De transfercarrousel draait nog altijd op volle toeren! Eerder vandaag vernam u op Wieler Revue ongetwijfeld al het nieuws van Sacha Modolo, Toms Skujiņš en Jens Keukeleire. Maar er is meer te melden. Daarom een overzicht van de laatste transfers in wielerland.

Matvey Mamykin: Katusha Alpecin -> Burgos BH

Volgens El Correo de Burgos zet Matvey Mamykin zijn carrière volgend jaar voort bij Burgos BH. De Rus zou daarmee Katusha Alpecin verruilen voor de Spaanse ploeg die volgend jaar op het pro-continentale niveau uit zal komen.

Jaap de Jong: Chambéry Cyclisme Formation -> Baby-Dump Cycling Team

De 22-jarige Jaap de Jong keert terug naar Nederland. De afgelopen drie jaar reed De Jong voor Chambéry Cyclisme Formation, de opleidingsploeg van AG2R La Mondiale. Vandaag maakte Baby-Dump Cycling Team bekend dat Jaap de Jong de formatie volgend jaar versterkt.

De Nederlandse wielerploeg maakte tevens bekend dat Daan van Sintmaartensdijk en Marco Doets behouden blijven voor het team. Justin Timmermans en Arvid de Kleijn verruilen de ploeg voor voor respectievelijk Delta Cycling Rotterdam en Metec - TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel. Harry Sweering zal volgend jaar op verenigingsniveau gaan fietsen.

Scott Davies: Team Wiggins -> Dimension Data

De 22-jarige Scott Davies, momenteel actief voor Team Wiggins, mag zich volgend jaar WorldTour-renner noemen. De Welshman maakt namelijk de overstap naar Dimension Data. Davies werd dit jaar vierde in de Giro d'Italia voor renners in de U23-categorie.

Dimension Data maakte daarnaast melding van de contractverlenging van Igor Antón. De Bask reed de afgelopen twee seizoenen al voor de ploeg, en zal er ook volgend jaar op de loonlijst staan. Het contract met Kristian Sbaragli wordt niet verlengd. Het is nog onduidelijk bij welke ploeg de Italiaan volgend jaar rijdt.

Vital Concept heeft ploeg 2018 zo goed als rond

Erwann Corbel (Fortuneo-Oscaro), Arnaud Courteille (FDJ) en Patrick Müller (BMC Development) zijn de laatste aanwinsten van Vital Concept. De ploeg van Jérôme Pineau debuteert volgend jaar in het peloton. In het nieuwbakken team, waarin onder meer Steven Lammertink en Bryan Coquard zullen koersen, is nog plaats voor één renner.

Paweł Cieślik: Elkov - Author -> CCC Sprandi Polkowice

Amaro Antunes had CCC Sprandi Polkowice al. Nu heeft de Poolse wielerploeg een tweede versterking voor 2018 aangekondigd. De 31-jarige Paweł Cieślik, dit jaar actief bij Elkov - Author

Giovanni Carboni -> Bardiani - CSF

De jonge Italiaan Giovanni Carboni heeft een plaatsje bij Bardiani - CSF weten te bemachtigen. Volgens SpazioCiclismo heeft de Italiaanse wielerploeg daarnaast ook de contracten van Paolo Simion, Mirco Maestri en Giulio Ciccone opengebroken. 

Massimo Rosa -> Wilier Triestina - Selle Italia

Wilier Triestina - Selle Italia zit ook niet stil. Het haalde met Massimo Rosa alweer haar vijfde versterking voor 2018.

Foto: Jaap de Jong (Cor Vos)