HomeNieuwsTransfers: Baby-Dump Cycling Team, Mamykin, Davies, Cieślik, Vital Concept en meer

Transfers: Baby-Dump Cycling Team, Mamykin, Davies, Cieślik, Vital Concept en meer

De transfercarrousel draait nog altijd op volle toeren!

De transfercarrousel draait nog altijd op volle toeren! Eerder vandaag vernam u op Wieler Revue ongetwijfeld al het nieuws van Sacha Modolo, Toms Skujiņš en Jens Keukeleire. Maar er is meer te melden. Daarom een overzicht van de laatste transfers in wielerland.

Matvey Mamykin: Katusha Alpecin -> Burgos BH

Volgens El Correo de Burgos zet Matvey Mamykin zijn carrière volgend jaar voort bij Burgos BH. De Rus zou daarmee Katusha Alpecin verruilen voor de Spaanse ploeg die volgend jaar op het pro-continentale niveau uit zal komen.

Jaap de Jong: Chambéry Cyclisme Formation -> Baby-Dump Cycling Team

De 22-jarige Jaap de Jong keert terug naar Nederland. De afgelopen drie jaar reed De Jong voor Chambéry Cyclisme Formation, de opleidingsploeg van AG2R La Mondiale. Vandaag maakte Baby-Dump Cycling Team bekend dat Jaap de Jong de formatie volgend jaar versterkt.

De Nederlandse wielerploeg maakte tevens bekend dat Daan van Sintmaartensdijk en Marco Doets behouden blijven voor het team. Justin Timmermans en Arvid de Kleijn verruilen de ploeg voor voor respectievelijk Delta Cycling Rotterdam en Metec – TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel. Harry Sweering zal volgend jaar op verenigingsniveau gaan fietsen.

Scott Davies: Team Wiggins -> Dimension Data

De 22-jarige Scott Davies, momenteel actief voor Team Wiggins, mag zich volgend jaar WorldTour-renner noemen. De Welshman maakt namelijk de overstap naar Dimension Data. Davies werd dit jaar vierde in de Giro d’Italia voor renners in de U23-categorie.

Dimension Data maakte daarnaast melding van de contractverlenging van Igor Antón. De Bask reed de afgelopen twee seizoenen al voor de ploeg, en zal er ook volgend jaar op de loonlijst staan. Het contract met Kristian Sbaragli wordt niet verlengd. Het is nog onduidelijk bij welke ploeg de Italiaan volgend jaar rijdt.

Vital Concept heeft ploeg 2018 zo goed als rond

Erwann Corbel (Fortuneo-Oscaro), Arnaud Courteille (FDJ) en Patrick Müller (BMC Development) zijn de laatste aanwinsten van Vital Concept. De ploeg van Jérôme Pineau debuteert volgend jaar in het peloton. In het nieuwbakken team, waarin onder meer Steven Lammertink en Bryan Coquard zullen koersen, is nog plaats voor één renner.

Paweł Cieślik: Elkov – Author -> CCC Sprandi Polkowice

Amaro Antunes had CCC Sprandi Polkowice al. Nu heeft de Poolse wielerploeg een tweede versterking voor 2018 aangekondigd. De 31-jarige Paweł Cieślik, dit jaar actief bij Elkov – Author

Giovanni Carboni -> Bardiani – CSF

De jonge Italiaan Giovanni Carboni heeft een plaatsje bij Bardiani – CSF weten te bemachtigen. Volgens SpazioCiclismo heeft de Italiaanse wielerploeg daarnaast ook de contracten van Paolo Simion, Mirco Maestri en Giulio Ciccone opengebroken. 

Massimo Rosa -> Wilier Triestina – Selle Italia

Wilier Triestina – Selle Italia zit ook niet stil. Het haalde met Massimo Rosa alweer haar vijfde versterking voor 2018.

Foto: Jaap de Jong (Cor Vos)

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

ASO breekt met traditie: Tour 2024 eindigt met tijdrit in Nice

De sprinters zullen het niet graag zien, maar zij zullen geen koninklijke sprint op...

Column | Ik ga elke week wel een keer bijna dood op de fiets

Onze redacteur zou al duizend doden hebben gestorven op de racefiets als hij niet defensief reed. Lees over zijn ervaringen met automobilisten. Herkenbaar?

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Renaat Schotte: ‘Evenepoel klaar voor de Tour, zijn ploeg nog niet’

Dat Remco Evenepoel voor de Giro kiest is volgens Renaat schotte "een keuze die...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten en Remco Evenepoel winnen Velo d’Or: dit is de volledige uitslag

De Velo d'Or is toch wel de meest prestigieuze internationale wielerprijd, die dit jaar...

Davide Rebellin komt op de fiets om het leven bij verkeersongeluk

Wielerveteraan Davide Rebellin is om het leven gekomen bij een noodlottig verkeersongeval. De 51-jarige...

Van Milan Vader wordt veel verwacht bij Jumbo-Visma: ‘Wat Primoz Roglic goed kan, kan Milan óók goed’

En dus is nog niet helemaal duidelijk wat de Nederlandse ploeg ziet in de...