HomeNieuwsEindstreep: Pasqualon pakt zege, Noren zeggen dank en Transfermolen draait door

Eindstreep: Pasqualon pakt zege, Noren zeggen dank en Transfermolen draait door

Vandaag in de Eindstreep aandacht voor de Coppa Sabatini, Marco Pantani, Roompot - Nederlandse Loterij en het WK wielren...

Vandaag hebben we in de Eindstreep aandacht voor de Coppa Sabatini, Marco Pantani, Roompot – Nederlandse Loterij en het WK wielrennen in Bergen.

Pasqualon klopt Colbrelli en Gavazzi in Coppa Sabatini

De vijfenzestigste editie van de Coppa Sabatini is gewonnen door Andrea Pasqualon. Na 195,9 kilometer was de Italiaan van Wanty – Groupe Gobert de sterkste sprinter in de Italiaanse najaarsklassieker.  Op het heuvelachtige parkoers rond Peccioli kon in de slotfase niemand meer ontsnappen uit het peloton. Team Sky probeerde Elia Viviani in stelling te brengen, en ook Bahrain Merida deed berenwerk voor tweevoudig koerswinnaar Sonny Colbrelli, maar uiteindelijk was het Andrea Pasqualon die zijn inspanning perfect timede.

De Italiaan van Wanty Groupe – Gobert versloeg Colbrelli en Androni Sidermec Bottecchia-coureur Francesco Gavazzi en spurtte naar zijn eerste zege voor zijn Belgische werkgever. De ploeg van Colbrelli diende nog wel een protest in voor gevaarlijk afwijken in de sprint, maar de wedstrijdleiding besliste in het voordeel van Pasqualon.

Zaak Pantani gesloten: “Hij werd niet gedood”

Het Hooggerechtshof in Italië heeft in de zaak rond de dood van Marco Pantani definitief geoordeeld dat de Italiaanse renner niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Op verzoek van de familie werd in 2014 het onderzoek naar de dood van Pantani heropend om opzet uit te sluiten. In 2016 werd door de Officier van Justitie beweerd dat er geen enkele aanwijzing is dat de renner vermoord is. Ook een identiteit van mogelijke daders of een hypothetisch motief voor de moord werden niet gevonden. Dit oordeel werd over genomen door de rechtbank in Rimini. Het oordeel van de rechters werd aangevochten door advocaat Antonio de Rensis, de verdediging van de familie van de overleden wielerkampioen.  De Hoogste rechter heeft nu echter ook geoordeeld dat de uitspraak van de rechtbank in Rimini gegrond was. Daarmee is de zaak definitief afgesloten.

Noodlijdende Noorse WK organisatie gesteund  door wielerfans

Noorse wielerfans hebben afgelopen dagen massaal geld gedoneerd aan de organisatie van het WK wielrennen in Bergen. Na de succesvol verlopen wielerweek bleef de organisatie achter met een groot begrotingstekort.  De organisatie bleef achter met een gat in de begroting van zeven miljoen euro. Via Facebook zijn de inwoners van het land echter een crowdfunding gestart.  Volgens de organisatie heeft dit al 15.000 reacties en meer dan 300.000 euro opgeleverd en reageren dan ook zeer emotioneel op het initiatief: “Wij zijn helemaal overweldigd, nederig en trots op de inzet van het Noors volk voor dit WK in Bergen. Dit is zo speciaal en we denken dat we nooit meer zoiets zullen ervaren – Een klein land met zoveel inzet.”

Team Roompot, Cannondale Drapac en Movistar presenteren nieuwe aanwinsten

Ook vandaag werden er weer de nodige wielertransfers bekend gemaakt. Zo krijgt Robbert de Greef als winnaar van de Topcompetitie de kans om zich bij Roompot – Nederlandse Loterij te laten zien als prof. Hij is voorlopig de laatste renner die via de Topcompetitie automatisch een contract krijgt bij de volledig Nederlandse profploeg.

Ook Cannondale Drapac is na de sponsorperikelen weer gezond genoeg om nieuwe renners te contracteren. Vanuit Amerika hebben ze Logan Owen vast weten te leggen. De tienvoudig nationaal kampioen veldrijden komt over van de opleidingsploeg van Axel Merckx en zal naast Sep Vanmarcke een belangrijke spil in de voorjaarsklassiekers worden.

Ook Movistar blijft zich versterken. Ze presenteerden eerder dit jaar al vier sterke aanwinsten, waaronder Mikel Landa, en daar is vandaag de Spanjaard Rafa Valls bijgekomen. De klimmer komt over van Lotto Soudal en zal daarbij een sterke knecht voor de ronderenners worden.

Een onbevestigde transfer komt daarnaast uit het kamp van UAE Team Emirates. Volgens bronnen in Italiaanse media staat de Italiaans kampioen Fabio Aru op het punt om de overstap te maken. Het botert al langere tijd niet bij zijn huidige ploeg Astana, en de bevestiging dat hij de Tour zal moeten missen als hij wel bij de ploeg blijft, betekent niet veel goeds.

Foto: Cor Vos 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Annemiek van Vleuten stopt ermee na 2023

Het is bekend dat de Nederlandse er niet zo van hield dat er gespeculeerd...

Armstrong was weer Ullrichs reddende engel: ‘Hij lag vastgebonden aan een bed, niet van deze wereld’

Eind september 2021 deelden we op onze website nog Instagram-foto's van een lachende Armstrong en...

Tour | Wout van Aert back on track: ‘Lijkt erop dat ik op juiste moment gas heb teruggenomen’

Bij een kort maar krachtig ritje tegen 37 kilometer per uur gemiddeld gaf Wout...

Tour | Roodhooft over openingstijdrit: ‘Heb niet de indruk dat dit parkoers goed bij Mathieu past’

Vorig jaar verbaasde Mathieu van der Poel vriend en vijand door in de Tour...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten stopt ermee na 2023

Het is bekend dat de Nederlandse er niet zo van hield dat er gespeculeerd...

Armstrong was weer Ullrichs reddende engel: ‘Hij lag vastgebonden aan een bed, niet van deze wereld’

Eind september 2021 deelden we op onze website nog Instagram-foto's van een lachende Armstrong en...

Interview | Aleksandr Vlasov: ‘Een top 5 zou een goede uitslag zijn, maar ik hoop altijd op meer’

In de Wieler Revue-Tourspecial vertelde Vlasov over de oorlog in Oekraïne, over polarized trainen, maar...