Winnaar Topcompetitie De Greef tekent voor Team Roompot

Heuvelspecialist De Greef krijgt profcontract als beloning voor winnen topcompetitie.

Winnaar Topcompetitie De Greef tekent voor Team Roompot

Team Roompot – Nederlandse Loterij heeft Robbert de Greef vastgelegd als laatste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Als winnaar van de Topcompetitie kwam de heuvelspecialist in aanmerking voor een contract.

Na een gesprek met de leiding van de Nederlandse pro-continentale ploeg heeft De Greef zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor één jaar. “Hier had ik niet meer van durven dromen. Ik weet dat ik prima met de fiets kan rijden, maar als je wat ouder wordt is het steeds moeilijker een plaats in het profpeloton te krijgen. Ik ben heel blij dat het nu is gelukt.” reageerde de Brabander enthousiast.

Met een overwinning in de Ton Dolmans Trofee in Limburg, een derde plaats in de Omloop der Kempen en een klassering als vierde in de tijdrit in Emmen was De Greef dit seizoen de sterkste allrounder in de Topcompetitie.  Een zege in de Kernen Omloop Susteren bevestigde de groei die de 26-jarige inwoner van Geldrop heeft doorgemaakt. 

De Greef is voorlopig de laatste winnaar van de Topcompetitie die automatisch in aanmerking komt voor een verbintenis met Roompot – Nederlandse Loterij. “Belangrijkste reden daarvoor is dat wij nog geen afspraken kunnen aangaan voor een periode waarover nog onzekerheid bestaat”, zegt Michael Zijlaard. “De contracten met onze hoofdsponsors lopen eind volgend jaar af. Uiteraard praten wij met Roompot Vakanties over de toekomst en dat zijn gesprekken met een positieve insteek, maar zo lang er geen zekerheid is kunnen wij de Topcompetitie geen beloftes doen die wij misschien niet waar kunnen maken. Bovendien is de sterkste zijn in het klassement van belangrijkste Nederlandse klassiekers al een hoofdprijs op zich. Renners van dat niveau komen automatisch bij ons in beeld”, aldus de teammanager.

Foto: Leon van Bon