Javier Moreno verlaat Bahrain-Merida voor Delko Marseille

Javier Moreno en Bahrain-Merida was geen gelukkige relatie.

Javier Moreno verlaat Bahrain-Merida voor Delko Marseille

Javier Moreno zal volgend jaar te bewonderen zijn in het shirt van Delko Marseille Provence KTM. De Spanjaard verlaat Bahrain-Merida, waar hij één jaar actief was. Een gelukkig huwelijk was dat niet.

Moreno maakte deel uit van de Giro- en Vueltaselectie, maar in beide grote rondes moest hij al vroeg naar huis. In Italië werd hij naar huis gestuurd, omdat hij Diego Rosa een duw gaf. In de Vuelta kwam hij in de eerste etappe in lijn ten val en brak hij zijn kaak. De Tour de France reed hij wel uit. Volgend jaar zal hij een prominente rol krijgen bij het Franse ProContinentale Delko Marseille Provence KTM. “Het is een mooie optie voor me. Het team groeit stap voor stap, dus de evolutie van het begin naar nu is erg groot.”

Moreno zit nu al met zijn hoofd bij de eerste wedstrijden van volgend seizoen. “Ik ben erg gemotiveerd en ik ga me focussen op de eerste wedstrijden van volgend seizoen. Ik weet dat het voor het team belangrijk is om in goede vorm te steken aan het begin en daarom zal ik nog harder werken deze winter. Ik hoop dat ik mijn ervaring kan toevoegen aan dit team. Mijn eerste gevoel is heel erg positief.”

Foto: Cor Vos