Van der Poel voelt zich nog sterker dan voorgaande jaren

Dat belooft wat voor de komende crossen.

Van der Poel voelt zich nog sterker dan voorgaande jaren

Mathieu van der Poel domineerde ook de tweede wereldbekercross dit jaar. In Waterloo was de spanning na tweehonderd meter al uit de wedstrijd. De Nederlands kampioen leidde van start tot finish. 

Net als in Iowa ging hij er als een raket vandoor na de start. Die tactiek loont, want niemand kon ook maar enigszins volgen. "Ik merkte meteen dat ik mij sterk voelde en heb vanaf ronde 1 mijn ding kunnen doen. Dat was geen nadeel op dit parkoers", liet hij weten aan Sporza. "Ik had ook geen last van de warmte. Het was een goede keuze om hier vrijdag ook al te rijden. Zo kon ik wennen aan de hitte."

De vraag is nu: waar gaat dit eindigen? Het verschil tussen Van der Poel en de concurrentie is als dag en nacht. "Waarom dat verschil zo groot is met de rest? Ik heb een goede zomer achter de rug en voel me nog sterker dan andere jaren. Ik keer met een supertevreden gevoel terug naar België. Winnen blijft toch het leukste wat er is. Om hier zo te kunnen rondrijden, daarom ben ik wielrenner geworden."

Foto: Cor Vos