Sanne Cant wint wereldbeker Waterloo

In Wisconsin schudt de wereldkampioene een solo uit de benen.

Sanne Cant wint wereldbeker Waterloo

De tweede manche van de wereldbeker veldrijden in Waterloo is gewonnen door Sanne Cant. De Belgische reed in de derde van vijf rondes weg van haar concurrenten en werd pas na de finish weer teruggezien. 

De kopstart was voor Kaitlin Keough. De nummer twee van de openingsmanche van de wereldbeker in Iowa City moest aan het einde van de eerste ronde toezien dat Ellen van Loy het commando had overgenomen. 

Aan het begin van de derde ronde had Van Loy problemen met haar fiets, waardoor de Belgische plotsklaps haar zorgvuldig opgebouwde voorsprong verspeelde. In diezelfde ronde ontdeed Sanne Cant zich van haar concurrenten. In warme omstandigheden bouwde de wereldkampioene haar voorsprong gestaag uit. Bij het horen van de bel was de voorgift van Cant gegroeid tot achttien seconden. 

In de slotronde kwam de positie van Cant geen moment meer in gevaar. Ze kon in de laatste rechte lijn uitgebreid de tijd nemen om de overwinning met omhoog geheven armen tegemoet te rijden. Met haar overwinning neemt Cant tevens de leiding over in de strijd om de wereldbeker.

In de achtergrond thuisrijder Keough nog weg van een achtervolgend groepje met onder meer Sophie de Boer. In haar thuisstaat reed Keough naar een nieuwe tweede plaats. De Boer werd in de sprint om de derde plaats geklopt door Ellen Noble, waardoor twee Amerikaanse rensters het podium bezetten achter Cant.

Top 10 wereldbeker Waterloo

1. Sanne Cant

2. Kaitlin Keough

3. Ellen Noble

4. Sophie de Boer

5. Caroline Mani

6. Katerina Nash

7. Ellen van Loy

8. Emma White 

9. Christel Ferrier Brueau

10. Maud Kaptheijns

Foto: Sanne Cant eerder dit jaar in Eeklo (Cor Vos)