Peter Sagan: 'Draag overwinning op aan Scarponi en mijn vrouw'

De eerste reactie van drievoudig wereldkampioen Peter Sagan.

Peter Sagan: 'Draag overwinning op aan Scarponi en mijn vrouw'
  • Peter Sagan Peter Sagan

Voor het derde jaar op rij won Peter Sagan de wegrit op de WK wielrennen. In de massasprint om de regenboogtrui zegevierde Sagan voor Alexander Kristoff en Michael Matthews. Sagan is de eerste eliterenner in de geschiedenis die de wereldtitel drie jaar op rij weet te winnen.

In de sprint om de zege won de Slowaak nipt van Kristoff. In het flashinterview zegt hij daarover: "Het is jammer voor hem en de Noorse fans, maar ik ben blij dat ik opnieuw win. Niet te geloven." De blije laureaat spreekt in het interview na de finish zijn dank uit voor zijn ploeggenoten en zijn vrienden voor het peloton.

Hoe anders dacht Sagan een paar minuten eerder over de uitkomst van de wegrit. "In de laatste vijf kilometer dacht ik dat het over was nadat ik en Fernando Gaviria in de aanval probeerden te gaan. Uiteindelijk kwam alles samen en werd het een sprint. Het is ongelooflijk."

Zijn overwinning droeg hij allereerst op aan de dit jaar overleden Michele Scarponi. "Hij zou morgen zijn verjaardag vieren", weet de drievoudig wereldkampioen. "Het is een triest verhaal en ik wil zijn familie veel sterkte wensen. Ik draag mijn overwinning ook op aan mijn vrouw, die in verwachting is van ons eerste kind."

Foto: Cor Vos