HomeNieuwsMaxime Monfort en Jelle Vanendert verlengen contract Lotto - Soudal

Maxime Monfort en Jelle Vanendert verlengen contract Lotto – Soudal

Tot eind 2019 rijden beide Belgische coureurs in dienst van Lotto - Soudal.

Maxime Monfort (34) en Jelle Vanendert (32) verdedigen ook de komende twee jaar de kleuren van Lotto – Soudal.  Monfort rijdt volgend seizoen voor het vijfde jaar bij dit team, terwijl het voor Vanendert het tiende jaar zal zijn bij de Belgische ploeg.

“In de voorbije negen seizoenen hebben de goede en slechte momenten elkaar afgewisseld, maar de goede hebben altijd de bovenhand gehaald”, zegt Vanendert. “Doorheen de jaren is mijn rol vaak geëvolueerd. De laatste jaren zijn er veel jongeren bij de ploeg gekomen die snel op het voorplan zijn getreden en hen sta ik graag bij in en naast de koers. Het is leuk dat zij zo leergierig zijn en ik help hen graag hun doelen verwezenlijken, zonder mijn eigen ambities te hoeven opbergen.”

“Ook de komende twee seizoenen wil ik er staan van de Brabantse Pijl tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Ik heb dit jaar in de Dauphiné een vierde plaats behaald op Alpe d’Huez, dat is ook een wedstrijd die ik graag rijd en in het najaar zijn er uiteraard de Canadese koersen, Grand Prix de Wallonie en Lombardije.”

En ook Maxime Monfort voelt zich senang in de Belgische ploeg. “Op bepaalde momenten ga ik mijn eigen kans, op andere momenten werk ik voor de ploegmaats. Ik sta ook de jongeren graag met raad en daad bij om hen te helpen progressie te boeken. In de voorbije Vuelta deelde ik bijvoorbeeld de kamer met Rémy Mertz, die zijn eerste Grote Ronde reed. Voor mij is deze rol op dit punt in mijn carrière ideaal”, laat de 34-jarige Monfort weten in het persbericht van de ploeg.

“Ik ben nog altijd erg gedreven”, vervolgt hij. “Ik koers en train nog graag en ben nog steeds gemotiveerd om doelen na te jagen. Het zal net als dit seizoen zo zijn dat ik geen eindklassering in een Grote Ronde meer najaag, maar zal mikken op resultaten in etappes.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Meer zoals dit

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...