Dumoulin: ‘Ik was qua niveau een van de zes dit keer’

Weer een uitstekende teamprestatie van Team Sunweb.

Dumoulin: ‘Ik was qua niveau een van de zes dit keer’
  • Team DSM Team DSM

Team Sunweb voegde zondag nog maar een hoofdstuk toe aan het toch al zo succesvolle seizoen. Zowel de mannen als de vrouwen kroonde zich tot wereldkampioen ploegentijdrit. Voor Tom Dumoulin kan het begin van het wereldkampioenschap in Bergen alvast niet meer stuk.

“Ik had het idee dat we helemaal niet op dat bovenste treetje thuishoorden”, lachte Dumoulin na afloop bij de NOS. “Ik wist dat we goed zouden rijden, want we hadden echt een goede ploeg. We hadden wat meer klimmende tijdrijders geselecteerd omdat het best heuvelachtig was. Voor het eerst in die jaren was er weinig verschil tussen de renners. Andere keren stak onder anderen ik er bovenuit, maar dit jaar niet. Nu was ik gewoon een van de zes. Dat maakt blijkbaar zo veel verschil.”

Met Wilco Kelderman, Michael Matthews en het trio talenten Sam Oomen, Lennard Kämna en Soren Kragh Andersen raasde Dumoulin door de straten van Bergen. “Het was superspannend, echt ongelooflijk. De eerste tien kilometer moest ik er even in komen. Toen dacht ik: wow, we gaan wel heel hard. Maar ik voelde me goed. We waren zes buffels en dan heb je ook nog jonge gasten als Sam Oomen en Lennard Kämna, die geloof ik pas twintig is. Die rijden gewoon goed met ons mee.”

Foto: Cor Vos